Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra, prezent si pe piata din Romania, a afisat in prima prima jumatate a anului 2008 un profit net consolidat de 1,3 milioane de euro, comparativ cu 163,7 milioane de euro, profit inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
Aceasta scadere a fost cauzata de cresterea randamentelor din Europa, in principal a celor din Iberia. Veniturile directe ale companiei s-au redus de la 44,2 milioane de euro in primele sase luni ale lui 2007, la 34,9 milioane de euro in aceasta perioada, motivul fiind reprezentat de costurile financiare crescute.

Tot in primele sase luni, evaluarile proprietatilor au fost afectate de climatul negativ, predominant in majoritatea pietelor pe care Sonae Sierra este prezenta. Pierderile suferite de companie au fost atenuate de castigurile inregistrate in Brazilia, o piata imuna la criza din restul tarilor si unde randamentele sunt in continua scadere.

In cazul dezvoltatorului Sonae Sierra, cresterea randamentelor a condus la o scadere a volumului de investitii in proprietatii, care a scazut cu 3,3% in prima jumatate a anului, pana la 126,6 milioane de euro. Cele mai afectate piete au fost cele din Portugalia (pierderi de 60,9 milioane de euro) si Spania (66,9 milioane de euro), in alte piete din Europa pierderile fiind de aproximativ 10,5 milioane de euro, in timp ce, in Brazilia compania a afisat un castig de 11,7 milioane de euro.

Pe piata din Romania, Sonae Sierra a intrat prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, inaugurat in noiembrie 2006. Compania a incheiat recent un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Europa, programat sa se deschida in aprilie 2011. Proiectul reprezinta o investitie de 591 milioane euro si are o suprafata totala inchiriabila de 110.000 metri patrati.

Sonae Sierra detine 48 de centre comerciale
in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,9 milioane metri patrati. Dezvoltatorul mai are 15 proiecte in dezvoltare si 16 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de ,21 milioane metri patrati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri