Pretul caselor mai vechi de un an din zonele metropolitane din Statele Unite a scazut cu 7,6% in trimestrul al doilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, iar casele din vestul SUA s-au ieftinit cu 17,4%, a aratat Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari din SUA.
Un studiu trimestrial efectuat in zonele metropolitane a aratat, de asemenea, ca preturile au scazut in 115 din 150 de regiuni metropolitane, iar cateva orase din California au inregistrat ieftiniri semnificative, de peste 10%, potrivit Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA (National Association of Realtors).

In cazul unei regiuni metropolitane ce include cartiere din Los Angeles si Long Beach, preturile au scazut cu 29,5%, iar in Riverside-San Bernadino, cu 32,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Mai multe regiuni din Florida, care inregistrasera scumpiri semnificative in timpul ultimei explozii a pietei imobiliare, au inregistrat corectii masive ale preturilor, precum in cazul orasului Ft. Myers de pe coasta Golfului Mexic, unde casele s-au ieftinit cu 33,1%.

Casele din Tampa-St. Petersburg s-au ieftinit in trimestrul al doilea cu 18,8% fata de aceeasi perioada din 2007.

Asociatia comerciala a mentionat ca aproape o treime din tranzactiile imobiliare sunt vanzari fortate, care sunt efectuate fie prin sechestre, fie sunt facute foarte rapid, iar detinatorul ipotecii accepta sa piarda o parte din bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri