Retailerul Girexim Universal va investi aproximativ 100 milioane de euro in dezvoltarea unui centru comercial din Pitesti, Allegria Mall, amplasat pe bulevardul Nicolae Balcescu, in nord-estul orasului.
„Am cumparat terenul in anul 2005, pentru circa doua milioane de euro, iar in dezvoltarea mall-ului planuim sa investim in jur de 100 milioane de euro. Lucrarile de constructie au inceput de curand si vom livra proiectul la sfarsitul anului viitor”, a declarat, pentru Wall-Street, Gheorghe Vasii, presedintele Girexim Universal.

Principala ancora a Allegria Mall va fi hypermarketul Cora, cu o suprafata de 16.000 mp, iar agentul exclusiv la inchiriere este compania de consultanta imobiliara CBRE Eurisko. Pe langa hypermarket, la parter vor mai fi spatii cu electrocasnice (1.500mp), servicii (banci, optica, farmacie, gsm, spalatorie, show-room auto) si fashion.

Primul etaj va fi dedicat in exclusivitate segmentului fashion, iar cel de-al doilea etaj, compus din 18.500 mp va include un cinema cu 10 sali, o sala de bowling, casino, biliard, health club, zona de joaca pentru copii, food court si o alta zona de fashion.

„In ultimii ani, piata locala a spatiilor comerciale din Pitesti a inregistrat o cerere mare mai ales pentru locatii stradale, tocmai din cauza lipsei spatiilor moderne in centre comerciale. Allegria Mall va avea o suprafata inchiriabila de aproape 64.000 mp, cu un total de 240 de magazine. Centrul comercial este amplasat la cinci minute de centru, in imediata vecinatate a Cartierului Gavana, cartierul cu cea mai mare populatie din Pitesti”, a declarat Luiza Moraru, Head of Retail Department CBRE|Eurisko.

Girexim Universal mai detine in portofoliul un imobil situat pe bulevardul Dacia din Bucuresti, fosta cladire a Romtelecom, castigat in anul 2006 in urma unei licitatii, renovat si inchiriat ulterior.

„Pe langa Allegria Mall, in Pitesti am cumparat in anul 1997 un bloc cu 156 de garsoniere, pe care planuim sa-l extindem in lateral si sa obtinem 164 de apartamente cu doua si trei camere. Piata rezidentiala din Argeseste inca la inceput, insa se pot observa tot mai multe constructii noi”, a incheiat presedintele Girexim Universal.

Un alt centru comercial din Pitesti, Jupiter City, a fost inaugurat in vara acestui an, in urma unei investitiide 42 milioane de euro. Situat la intersectia Autostrazii Bucuresti-Pitesti cu Drumul National 65B, Jupiter City are ca principale ancore Carrefour, Praktiker, Media Galaxy si Mobexpert si este al treilea centru comercial din Pitesti, concurand cu Euromall si parcul comercial care include hipermarketul Auchan si magazinul Bricostore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri