Plaza Centers a obtinut recent o finantare de 19,9 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului Csiki Plaza Mall din Miercurea Ciuc, singurul mall din zona, pe o raza de 100 de kilometri.
"Obtinerea acestei finantari ne ofera posibilitatea de a continua ceea ce am inceput, mai ales ca suntem prima companie care construieste un centru comercial in acea zona. Valoarea totala a finantarii este de 19,9 milioane euro. Plaza Centers isi va continua in Romania planurile de investitii, in care sunt incluse proiectele Csiki Plaza si Dambovita Center", a declarat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.

Mall-ul va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 14.000 metri patrati, o suprafata totala de 29.000 metri patrati si 600 de locuri de parcare. Potrivit reprezentantilor companiei, la inceputul lunii iulie, a fost demarata constructia la extensia cladirii, parterul fiind extins cu 1980 mp, iar subsolul cu 1510 mp.

Dezvoltatorul a anuntat in luna iunie ca proiectul Csiki Plaza din Miercurea Ciuc va fi dezvoltat printr-o investitie de 25 milioane euro si urmeaza a fi inaugurat in 2009. Centrul comercial este construit pe locatia unei foste fabrici. Dezvoltatorul a pastrat structura initiala a constructiei, demoland peretii exteriori in vederea re-compartimentarii cladirii pentru a deveni functionala pentru viitorul mall. Lucrarile de constructie au inceput cu parcarea.

Noul centru comercial va avea peste 70 de magazine, printre ele numarandu-se branduri importante de moda, un supermarket, un magazin de produse electrice si electrocasnice, restaurante. Reprezentantii companiei au demarat deja o serie de negocieri ce vizeaza prezenta unor branduri cunoscute la nivel national si international in cadrul mall-ului.

Totodata, Plaza Centers se va implica si in fluidizarea traficului in zona in care se construieste mall-ul. In acest scop, compania va realiza un sens giratoriu langa mall si va reabilita drumurile din jurul constructiei.

Proiectul este realizat de catre biroul de arhitectura Uri Shetrit/Noam Alkabetz & Isaac Halfon. Pentru acest proiect, Plaza Centers lucreaza si cu un biroul local de arhitectura Albert Martin.

Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti developeri de pe piata de real estate din tara noastra. Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat sapte proiecte de real estate, estimand o investitie de doua miliarde de euro in patru ani.

In cei peste 12 ani de cand activeaza pe piata din Ungaria, Plaza Centers a initiat mai mult de 19 centre comerciale. Strategia Plaza Centers in aceasta tara a fost construirea de malluri nu doar in capitalele de judet, dar si in provincie.

Compania si-a inceput activitatea in Ungaria in anul 1996, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din acea tara, Duna Plaza. Spatiile in care compania a dezvoltat centre comerciale variaza intre 10.000 si 350.000 mp. Unele dintre cele mai ambitioase proiecte de pe teritoriul ungar sunt Arena Plaza si Dream Island.

Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale si de divertisment din Europa Centrala si de Est, avand o experienta de peste unsprezece ani in domeniu. Compania detine un portofoliu de 26 de proiecte finalizate in toata lumea si inca 21 aflate in derulare doar in Europa Centrala si de Est.

Plaza Centers si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina. De curand, Plaza Centers si-a extins activitatea si in India, unde va dezvolta trei proiecte de mare anvergura.

Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE) si, de asemenea pe bursa din Varsovia.

Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri