Preturile de pe piata imobiliara vor scadea cu pana la 50% in cazul constructiilor si 70 - 80% in cazul terenurilor, a declarat managerul general al companiei de evaluare Darian Rom Suisse SRL, Adrian Crivii.
"Nu ne putem inchipui pana unde va scadea piata", a declarat Adrian Crivii.

In ultima perioada a anului trecut preturile de pe piata imobiliara au scazut cu 20-30%, iar anul acesta se estimeaza o scadere majora, de 70-80% in cazul terenurilor si de pana la 50% la locuinte, ca urmare a lipsei cererilor deteminata de blocarea accesului populatiei la credite si a devalorizarii leului in raport cu moneda europeana, anunta NewsIn.

De asemenea, managerul general al companiei a mai spus, ca se va reduce drastic numarul speculantilor din domeniu, preturile foarte mari si fara un rationament economic practicate de acestia fiind si unul din motivele care au dus la declansarea crizei din ultima perioada. Acest lucru a fost posibil din cauza procentului mare de oameni care nu detin o locuinta, si care au fost dispusi sa se indatoreze, uneori peste puterea lor financiara, insa momentan se observa o situatie inversa, oferta depasind cu mult cererea.

Pentru viitor, se prevede o revenire, insa in momentul in care preturile vor fi destul de scazute incat sa permita o anumita siguranta populatiei, si atunci cand se va elibera accesul populatiei la obtinerea de credite bancare, a mai sustinut Adrian Crivii.

Compania specializata in evaluare, Darian, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei, se arata intr-un comunicat al companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri