Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale Razvan Murgeanu a declarat ca estimeaza ca reabilitarea termica a locuintelor va dura in jur de 20 de ani si va costa 10 miliarde de euro, ministerul dispunand, in acest an, de 100 milioane de euro, dar mizand si pe fondurile europene.
Murgeanu a participat, marti, la sedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, pentru a raspunde la intrebarile deputatilor in legatura cu Ordonanta guvernamentala privind reabilitarea termica a imobilelor.

"Dupa parerea mea, in momentul de fata nu cred ca mai devreme de 20 de ani se poate termina. Nu cred ca se poate mai devreme pentru ca este vorba despre o suma mare de bani, pe tara, la 96.000 de blocuri, cam atatea sunt in situatia de a fi reabilitate termic, cred ca trebuie in jur de 10 miliarde de euro. Anul acesta avem in jur de 100 de milioane de euro, dar sunt convins ca vom putea accesa si fonduri externe", a declarat Razvan Murgeanu, citat de NewsIn.

Secretarul de stat a precizat ca le-a spus parlamentarilor ca nu imixiunea Ministerului Dezvoltarii Regionale pe local este cheia reusitei aplicarii acestei Ordonante, ci din contra, "administratia locala este cheia de bolta a dezvoltarii, ea este mai aproape de cetatean".

Plenul Senatului a adoptat miercurea trecuta de urgenta, fara sa aduca amendamente, Ordonanta de Urgenta privind proiectul de reabilitare termica a locuintelor.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului privind cresterea performantei energetice pentru incalzire la blocurile de locuinte se refera la reglementarea lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990.

Prin aceasta ordonanta, finantarea executarii lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte se asigura in raport de 50% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. 30% din fonduri sunt aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale ori se obtin din alte surse legal constituite, iar 20% provin din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si/sau din alte surse legal constituite.

De asemenea, textul Guvernului prevede ca toate costurile de proiectare a lucrarilor de interventie vor fi suportate integral din bugetele locale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri