Antecontactele si rezervarile semnate pe perioada celei de-a patra editii a Targului Imobiliar Project Expo au scazut cu circa 16% fata de editia precedenta, de la 295 la 248, din cele 9.600 de locuinte oferite, potrivit datelor prezentate de organizatori.
"Diferenta apare ca urmare a faptului ca multi dintre vizitatori nu au participat vreo data la un targ imobiliar, au venit nepregatiti si nu au putu incheia un precontract. Oricum diferenta nu este foarte mare", a declarat general manager Zero Point Consulting, Cosmin Radu, organizatorul targului imobiliar, relateaza NewsIn.

Din datele organizatorilor reiese ca aproximativ 10.000 de persoane au vizitat targul pe perioada celor trei zile de desfasurare, iar peste 91.000 de plinte au fost impartite de catre expozanti preponderent persoanelor interesate.

Datele estimative cuprind peste 1.123 de vizionari efectuate de potentialii clienti in perioada targului. Din cele 248 antecontracte si rezervari de locuinte inregistrate, ansamblul Brancusi Residence detine recordul cu 68 de rezervari, urmat de Hope City, cu aproximativ 30 de rezervari.

La cea de-a doua editie a Project Expo dedicata Programului "Prima Casa", dezvoltatorii au oferit peste 9.600 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe. Acestia anticipeaza ca in perioada imediat urmatoare se vor resimti cu adevarat efectele pozitive ale acestui targ si estimeaza un numar considerabil de contracte ce vor fi incheiate cu persoanele cu care au stabilit contacte in cele trei zile.

Potrivit organizatorilor, in prima zi a targului a fost vanduta si o locuinta de lux cu pretul de 1,350 milioane euro. Compania West Invest a semnat un antecontract pentru un apartament pe doua niveluri, de tip penthouse, in zona Primaverii, cu suprafata de 300 mp construiti si cu o terasa de 140 de mp dotata cu piscina si bar.

Acest bloc de locuinte de lux nu este complet dat in folosinta, iar lucrarile vor fi finalizate la inceputul anului viitor.

Din declaratiile expozantilor, la aceasta editie a targului Project Expo, se remarca o crestere a numarului de persoane ce sunt interesate de
achizitionarea locuintelor cu banii cash, lucru care poate fi interpretat ca un semn de relansare a pietei, dar si un interes ce s-a mentinut constant pentru programul "Prima Casa". Gradul de vizitare in primele doua zile ale targului a fost unul satisfacator pentru dezvoltatorii imobiliari, ei remarcand, la aceasta editie, prezenta unor vizitatori hotarasi si foarte bine informati in legatura cu programul guvernamental "Prima Casa".

De asemenea, conform declaratiilor reprezentantilor companiilor expozante, la fel ca si la editia precedenta, apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate locuinte deoarece ofera spatiu si se incadreaza ca pret in programul "Prima Casa".

Organizatorii Project Expo "Prima casa" au declarat ca se asteapta ca aproximativ 15.000-16.000 de oameni sa viziteze editia de toamna a targului, in crestere fata de editia precedenta, din luna iulie, cand numarul vizitatorilor a fost de 10.000. In plus, acestia au mentionat ca se asteapta sa incheie cu circa 15% mai multe precontracte pe durata targului decat in editia precedenta in special datorita preturilor mai scazute decat la targul desfasurat in luna iulie.

Potrivit reprezentantilor Project Events, dezvoltatorii imobiliari au redus preturile in medie cu 10-12%, fata de editia precedenta. De asemenea, multi dintre dezvoltatori au venit cu oferte de masini pentru achizitionarea unui apartament din ansamblurile pe care le detin, altii ofera chiar si mobilierul in pretul casei.

Acestia au mai precizat ca in cadrul targului mai sunt prezenti si brokeri de credite, care ii consiliaza pe cei interesati de achizitionarea unui apartament prin programul "Prima Casa".

La cea de-a doua editie a targului dedicata programului "Prima casa" participa peste 60 de dezvoltatori si agenti imobiliari, iar 80% dintre oferte pot fi accesate prin acest program, preturile medii pentru garsoniere fiind cuprinse intre 45.000-80.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri