O eventuala vanzare a portalului imobiliare.ro, unul din cele mai mari site-uri de profil din Romania, le-ar aduce actionarilor cel putin 20 de milioane de euro, apreciaza reprezentantii afacerii.

"Nu cred ca portalul se va vinde la un pret mai mic de 20 de milioane de euro, avand in vedere investitiile pe care le-am derulat pana in prezent, cat si nivelul de acoperire la care am ajuns", spune Adrian Erimescu, general manager in cadrul imobiliare.ro si unul din actionarii portalului.

Proprietarii imobiliare.ro au primit o singura oferta concreta de cumparare pana in prezent, in 2007.

"Oferta respectiva, care a fost singura serioasa, a venit din partea unui fond de investitii european, cu diverse afaceri in online. Am respins oferta de 2 milioane de euro pentru ca nu eram interesati sa vindem", mentioneaza Irimescu.

Potrivit oficialului portalui, actionarii au investit pana in prezent 2-3 milioane de euro in dezvoltarea acestuia.

Imobiliare.ro a avut o cifra de afaceri de circa 450.000 de euro anul trecut si mizeaza pe o crestere de 20-35% in 2009.

Portalul de anunturi imobiliare are cinci actionari, patru dintre acestia fiind persoane juridice. Actionarul majoritar al imobiliare.ro este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar, printre altele.

Cea mai mare tranzactie din online-ul romanesc a fost achizitia de catre fondul american de investitii Tiger Global Management a unor participatii in cadrul site-urile de joburi ejobs.ro si bestjobs.ro.

Conform informatiilor aparute in presa, actionarii site-ului de recrutare online eJobs.ro au vandut 30% din companie catre fondul american de investitii Tiger Global Management pentru suma de 4,2 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri