Suprafata de birouri propusa spre finalizare in Bucuresti va scadea cu circa 40% in acest an comparativ cu suprafata finalizata in 2009, iar cererea va ramane la acelasi nivel ca si anul trecut, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.
“Cererea va ramane la acelasi nivel comparativ cu 2009, fiind necesara crearea si dezvoltarea sa, cu accent pe chiriasii care ocupa spatii de birouri in cladiri cu standarde tehnice mai scazute sau cu termeni contractuali nefavorabili. Activitatea de dezvoltare se va diminua in 2010, suprafata propusa spre finalizare reprezentand aproximativ 60% din suprafata finalizata in 2009”, se arata in raportul companiei de consultanta imobiliara.

In trimestrul al patrulea din 2009, suprafata totala inchiriata a scazut cu 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, insa la nivelul intregului an, gradul de ocupare a a scazut cu 57%.

“In conditiile unui reviriment al economiilor vest-europene, a doua parte a anului 2010 ar putea sa aiba ca rezultat cresterea numarului de solicitari din partea companiilor care vor sa intre pe piata interna sau in special din partea celor care doresc sa isi extinda spatiile ocupate, dupa ce initial au optat pentru un spatiu de birouri restrans sau pe o perioada limitata de timp”, sustin consultantii BNP Paribas Real Estate.

BNP Paribas Real Estate este prezenta in 25 de tari, inclusiv prin aliantele sale (parteneriate comerciale cu Austria, Canada, Cipru, Statele Unite, Grecia, Irlanda de Nord, Japonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia si Ucraina), avand 125 de birouri la nivel mondial.

In Romania, BNP Paribas Real Estate, fosta Atisreal, a raportat in 2008 afaceri de 2,34 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri