Grupul spaniol Gea 21 a anuntat ca a obtinut o finantare de peste 10 milioane euro de la o banca spaniola pentru complexul rezidential Laguna Residence din apropierea Lacului Tei din Bucuresti, astfel ca primele locuinte din totalul de 500 vor fi livrate la sfarsitul anului sau inceputul lui 2011, potrivit Mediafax.
"O banca spaniola a aprobat cererea de finantare pentru ansamblul rezidential de pe malul Lacului Tei, Laguna Residence, proiect dezvoltat de catre Gea International Development, sucursala din Romania a grupului spaniol Gea 21. Semnarea contractului de finantare bancara este prevazuta a avea loc la inceputul lunii septembrie", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului, in care nu se specifica numele bancii finantatoare.

Reprezentantii Gea 21 sustin ca finantarea obtinuta garanteaza ca prima faza a ansamblului rezidential - cinci blocuri totalizand 140 de apartamente - va fi finalizata la termenul stabilit, respectiv sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011.

"In momentul de fata, aportul de capital din partea actionarilor depaseste 30 milioane de euro. Doar in primele zile ale acestei luni, actionarii Gea 21 au aportat inca doua milioane de euro, pentru a impulsiona lucrarile pe santier care se desfasoara acum in forta, dupa o perioada in care urmasera un curs mai lent", se mentioneaza in comunicat.

Laguna Residence, initiat in anul 2007 impreuna cu Grupo Prasa, va cuprinde 504 apartamente, dispuse in 18 cladiri.

Complexul avea ca data de finalizare sfarsitul anului trecut, intarzierea lucrarilor nemultumindu-i pe cei care au platit sume in avans pentru achizitia de locuinte.

Grupul Gea 21 activeaza pe piata spaniola din anul 1995, detinand in prezent actiuni in peste 50 de companii din diverse arii de activitate, respectiv constructii, transporturi, industrie, concesiuni publice si dezvoltare imobiliara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri