Crinuta Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), postul acesteia fiind ocupat, prin decizie a premierului, de catre Dorina Danielescu, scrie Mediafax.
Presedintele ANRP si-a depus demisia marti, 4 octombrie.

Dumitrean (foto) a fost candidat din partea PDL la ultimele alegeri europarlamentare. Ea ocupa functia de presedinte al ANRP din octombrie 2009.

La sfarsitul lunii august, de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a fost demis vicepresedintele Remus Baciu, acesta fiind arestat preventiv intr-un dosar de coruptie.

Remus Baciu a fost arestat pentru ca ar fi primit peste 400.000 de lei in schimbul urgentarii solutionarii anumitor dosare de despagubire a unor fosti proprietari de imobile nationalizate.

In motivarea deciziei de arestare a functionarului, Curtea de Apel Bucuresti noteaza ca acesta s-a folosit de institutiile statului in interese personal si ca gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese si din calitatea sa de subsecretar de stat in cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, institutie publica aflata in subordinea Guvernului.

Dorina Danielescu a fost procuror-sef al Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si, ulterior, in perioada martie-mai 2010, procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.
Presa locala relateaza ca, in urma cu trei ani, aceasta a fost reclamata la Consiliul Superior al Magistraturii de catre administratorii unei companiii din Ploiesti pentru "instrumentarea unor dosare in functie de interesele personale".

In perioada mai-noiembrie 2010, Dorina Danielescu a condus Serviciul contencios administrativ si juridic al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, pentru ca in intervalul 1 noiembrie 2010-1 martie 2011 sa lucreze la Directia Afaceri Europene din Ministerul Justitiei.

Din martie 2011 si pana in prezent, Dorina Danielescu a lucrat in Ministerul Justitiei la Biroul pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale UE.


Sursa Foto: alegeri.tv



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri