Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul-Vass, sustine ca a refuzat sa preia conducerea Ministerului Economiei pentru a nu crea "o problema gratuita" noului Guvern in urma informatiilor privind incompatibilitatea sa in cazul Hidroelectrica, precum si din cauza mandatului scurt.
"Refuzul meu a avut o ratiune solida, pe care cred ca orice persoana matura o intelege. Pe de o parte, nu am vrut sa creez o problema gratuita noului Guvern in urma campaniei mediatice care a creat si amplificat motivele halucinante, neserioase, de incompatibilitate la adresa mea, fara nicio baza legala, morala sau profesionala. Am obligatia de a-mi proba integritatea. Numai cu rabdare pot face acest lucru. Timpul este prietenul meu cel bun", afirma Vass intr-o postare pe blog, citata de Mediafax.

Consilierul mai sustine ca, pe de alta parte, mandatul scurt nu i-ar fi permis sa concilieze actiunea pe termen lung, viziunea sa pentru acest minister, "in care roadele s-ar fi vazut in viitor", cu ceea ce ii cerea politica, adica actiuni pe termen scurt.

"Portofoliul economiei este extrem de important. Pentru dezvoltarea economica solida a unei tari e nevoie de strategii de competitivtate pe termen mediu si lung. Am ajuns la maturitatea necesara pentru a-mi da seama ca in aceste 8 luni de mandat nu as fi putut sa pun in aplicare aceste strategii oricat de multa bunavointa si profesionalism as fi avut eu si echipa mea. Imi asum o astfel de responsabilitate daca am garantia ca pot deveni viabile masurile pe care le sustin pe termen mediu si lung. Actiuni pe termen scurt, actiuni cu impact imagistic nu ma caracterizeaza", mai afirma consilierul.

Andreea Paul-Vass a fost nominalizata, saptamana trecuta, pentru portofoliul Economiei, dar a refuzat sa preia postul de ministru, afirmand doar ca argumentele sunt in primul rand personale si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.
Surse din PDL au declarat atunci pentru Mediafax ca Vass a obtinut cel mai mic numar de voturi in Colegiul Director al PDL dintre persoanele propuse de partid ca ministri in Cabinetul Ungureanu.

Potrivit gandul.info, in principiu, liderii PDL nu au avut mari obiectii in privinta noilor ministri, singura problema fiind in cazul Andreei Paul Vass, propusa de Emil Boc, pentru a-i lua locul lui Ion Ariton. "Ce sa caute la Economie cand nu stie care este diferenta dintre watt si volt", ar fi comentat un lider PDL nemultumit.

A doua zi dupa refuz, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca mama consilierului este in conflict de interese, aratand ca firma acesteia a primit doua contracte in valoare de 21.180 de lei de la Primaria comunei Bobota, judetul Salaj, unde aceasta este consilier local.
La inceputul lunii februarie, Vass a fost numita in postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a premierului de atunci, Emil Boc.

In calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consilierul premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informatii legate de listarea companiei si va aproba, alaturi de ceilalti membri ai comitetului, atat prospectul final de oferta publica anterior depunerii acestuia la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, cat si pretul de oferta al actiunilor nou-emise.

Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, detine firma de brokeraj Finaco Securities, este presedinte al Asociatiei Brokerilor si membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La firma Finaco Securities a lucrat ca broker si Cristian Paul, sotul Andreei Paul-Vass si fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are actiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

Vass a declarat agentiei Mediafax ca prezenta cumnatului ei la sefia asociatiei brokerilor nu genereaza conflict de interese, deoarece asta ar presupune ca "bataia din aripi" a unui fluture in Marea Britanie sa provoace uragan in California.

Tot atunci insa, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, ministrul Sulfina Barbu a declarat ca ea crede ca numirea Andeeei Paul-Vass in functia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica si faptul ca cumnatul acesteia lucreaza la o firma de borkeraj reprezinta "un caz de incompatibilitate".

Si deputatul PNL Horea Uioreanu a cerut ANI sa se autosesizeze in cazul Andreei Paul-Vass.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri