Omenirea a dezvoltat o tendinta de a se ingrasa. Pe intreaga planeta, in majoritatea tarilor, atat in randul adultilor cat si al copiilor, un numar din ce in ce mai mare de persoane se ingrasa sau sufera de obezitate. In ziua de astazi, aproape 40% din populatia adulta sufera de aceasta problema cu greutatea, conform estimarilor facute de cercetatori din reteaua globala NCD Risk Factor Collaboration, precizeaza Bloomberg.

Tarile devin din ce in ce mai instarite, iar acest lucru creste consumerismul. Populatia face tranzitia din mediul rural catre cel urban, unde are acces la mancare ieftina si mai putin sanatoasa. Masinariile au ajuns sa inlocuiasca din ce in ce mai multe activitati pe care obisnuiau sa le faca oamenii inainte, iar acest lucru a dus la o stagnare din punct de vedere al activitatii fizice. Comertul cu mancarea fast-food este din ce in ce mai prolific la nivel global. Toate aceste lucruri influenteaza din ce in ce mai mult riscul oamenilor de a deveni obezi, risc pentru care nicio tara nu a reusit sa gaseasca pana acum o solutie concreta de al diminua.

In anul 2014 erau 114 tari, majoritatea din America, Europa si Orientul Mijlociu, conform World Health Organization, in care mai mult de jumatate din populatia adulta avea probleme cu greutatea. In miciile state insulare din Pacific si din Golful Persic, mai mult de doua treimi din populatie are probleme cu greutatea sau este obeza, un procent mai mare decat in Statele Unite ale Americii.

Cercetatorii au precizat ca problemele de greutate au cauzat 3,4 milioane de decese la nivel global in 2010. Riscul de a suferi de boli cardiovasculare sau diabet creste atunci cand ai probleme cu greutatea.

La nivelul Romaniei in anul 1975:
- 13,2% din femei erau obeze
- 6,1% din barbati erau obezi

Iar in anul 2014:
- 20,2% din femei erau obeze
- 20,9% din barbati erau obezi

In ziua de astazi, majoritatea tarilor nu mai intampina problemele de alta data in ceea ce priveste asigurarea unei productii de alimente pentru a hrani intreaga populatie. In ziua de astazi intalnim o diversitate coplesitoare, acest "beneficiu" este cu dus-intors daca este sa analizam efectele consumerismului la nivelul populatiei.

Sursa foto: Creativa Images

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri