Unitatile de reparatii auto si cele de fabricare de paine, prajituri si alte produse de patiserie sunt domeniile care i-au atras cel mai mult pe tinerii antreprenorii care si-au infiintat firme pentru a primi finantarea de 10.000 de la Guvern, arata datele oferite de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).
Astfel, dintre cele 736 de firme inmatriculate (infiintate) de la startul programului pe 11 februarie si pana pe 9 martie, 48 de firme vor activa in domeniul reparatiilor auto, 46 in domeniul fabricarii painii, a prajiturilor a produselor de patiserie, 30 vor fi restaurante.

Urmeaza domeniul constuctiilor de cladiri cu 19 firme inmatriculate, acelasi numar de firme fiind si in domeniul transporturilor rutiere de marfuri si al activitatilor de consultanta pentru afaceri si management.

De asemenea, din numarul total de firme inmatriculate, 59 sunt din judetul Cluj, 50 din Bucuresti, 41 din judetul Bihor, 32 din Brasov si 28 din Satu-Mare.

Pana la 9 martie, au fost inregistrate 1921 de firme, dintre care 1092 erau rezervari de nume, 93 erau pe flux si 736 erau companii inmatriculate.

Incepand cu 22 februarie, ziua din care se pot depune dosarele, si pana astazi, 248 de firme si-au depus online proiectul pentru a primi finantare.


In cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, intreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro. Programul are alocat in acest an un buget de 21 milioane de lei.

Vor fi finantate achizitia de terenuri pentru constructii si/sau amenajari efectuate in cadrul proiectului, construirea sau achizitia de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare, de mobilier, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, de mijloace de transport, cu exceptia achizitiei de vehicule de transport rutier de marfuri, solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in numele tertilor.

Solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii in proprietate a terenului pe care urmeaza sa se realizeze constructia sau a unui drept de uzufruct, contract de concesiune ori inchiriere a terenului respectiv, valabil pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea investitiei, iar activele achizitionate trebuie sa fie noi.

Totodata, tinerii pot primi finantari nerambursabile pentru brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si active similare (francize, etichetare ecologica, etc), autorizatii, materii prime, marfuri, pentru acoperirea costurilor de personal, de training si formare personala, precum si pentru servicii de contabilitate, consultanta fiscala si juridica, consultanta IT si PR.

Cheltuielile cu serviciile de consultanta nu pot depasi 10% din valoarea totala eligibila a proiectului.

La inceputul lunii februarie, Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta programul de sprijinire a tinerilor intreprinzatori prin care tinerii in varsta de pana la 35 de ani vor primi finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru infiintarea de microintreprinderi, dar in schimb trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri