Din tot ce a vazut in ultimele luni, lui Matei Pavel, antreprenor in serie, i se pare ca focusul este in directia potrivita. “Parca simt si alta atitudine la ghiseele diverselor institutii unde mai trebuie sa ajung, pentru ca si creierul meu este mult mai tolerant stiind ca se fac eforturi. Nu ma deranjeaza atat de mult ca multe schimbari vor dura 3, 5, 10 ani, cat timp am convingerea ca ele sunt pe un roadmap si se lucreaza activ la ele”, caracterizeaza el, in cateva cuvinte, activitatea guvernului condus de Dacian Ciolos.

Matei Pavel a lansat si vandut in urma cu cativa ani CautaReduceri.ro, totodata ocupand-se de extinderea Konkurs.ro, RandomWinnners.com si, in prezent, focusul sau este pe start-up-ul T-Me Studios.

“Cred ca cel mai important lucru este sa accepte faptul ca inertia este mare, chiar si la noi, la antreprenori, si sa nu se dea batuti. Am observat multe reactii negative la lucruri pozitive (cum ar fi ca Ciolos a raspuns personal pe Facebook unor comentarii), dar e de inteles", a mai spus Matei.

De exemplu, Dragos Stanca, managing partner la agentia Think Digital, a postat pe Facebook zilele trecute urmatoarea reactie:

Matei Pavel continua, explicand: "E ca atunci cand angajezi pe cineva: inainte sa-ti castige increderea, primele 2-3 luni insisti sa iti dai ok-ul pe modalitatea de implementare dar dupa ce vezi ca omul isi face treaba, il lasi sa ajunga la obiectiv cum crede el mai bine. Cata vreme ne aliniem cu obiectivele, haterii vor disparea progresiv”, a subliniat el, pentru wall-street.ro.

Ramanand in sfera IT-ului, foarte multi antreprenori renumiti din Romania, dar si presa internationala, au laudat initiativa guvernului Ciolos de a lansa GovITHub, unul din proiectele prin care Executivul incurajeaza inovatia provenita din zona antreprenoriala si cooperarea pentru a depasi barierele birocratice si pentru a implementa proiecte digitale in serviciul cetatenilor. Programul se va desfasura atat cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioada de 6 luni, cat si cu ajutorul unor voluntari cu norma de 8 ore/saptamana.

Totodata, mai multi antreprenori si manageri subliniaza, mai in gluma sau mai in serios, ca atata timp cat guvernul Ciolos "calca pe coada" pe unii politicieni penali sau urmariti pentru diferite infractiuni, "inseamna ca ceva tot face bine!".

Ce pregateste la T-Me Studios

T-Me, compania fondata de Matei Pavel, automzatizeaza orice are legatura cu design-ul interfetelor si temelor terminalelor mobile, rapid.

“Core business-ul merge bine (zona de teme) si pare mai stabil ca niciodata. Exploram totodata intrarea in zona de VR”, spune el. Totodata, urmeaza sa lanseze Redraw Keyboard, un keyboard replacement pentru Android.

“Probabil va fi cea mai mare lansare de produs mobile din .ro, tintim peste 1 milion de descarcari la nivel mondial in primele 30 de zile”, considera el.

Totodata, tanarul si echipa de programatori din spatele startup-ului testeaza apele cu Stickchat https://stickchat.io/get si se pregatesc, si acolo, “de o lansare serioasa. Dupa soft-launch-ul de la final de iulie am urmarit datele si sunt foarte bune, urmeaza niste update-uri la produs si apoi lansarea. Dupa Romania urmeaza tarile vorbitoare de limba spaniola. Este super mult entuziasm, asa cum intuisem, in zona comunicarii vizuale hiper-localizate. Ce poti exprima cu stickerele noastre nu poti exprima cu niciun alt sticker”, spune el, zambind.

Intre timp, echipa T-Me a atins 55 de oameni, astfel incat firma se va muta intr-un spatiu mai mare. “Angajam aproape continuu si acum cautam oameni super buni sau super pasionati pe Business Intelligence/Data analysis, junior front-end developer, junior SEO, marketing internship, iOS developer si junior ASO. “Suntem parte din cele 15 scale-up-uri selectate sa participe la programul prin care se incearca legarea capitalului american de companii europene Startup Europe Comes to Silicon Valley“.

Consideri ca guvernul Ciolos a reusit sa simplifice viata antreprenorilor? Ce ti-ai dori mai mult de la viitorul guvern? Te invitam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri