Pe 14 octombrie, la Bruxelles, 33 de antreprenori romani din sectorul financiar, al constructiilor, imobiliar sau hotelier vor dezbate problemele mediului de afacere autohton in cadrul inaugurarii primei editii a "Parlamentului European al Intreprinderilor" (EPE).
"Evenimentul este important pentru mediul de afaceri de la nivelul intregii Europe, nu numai pentru Romania. Este o ocazie unica, prima de acest gen, de a strange laolalta toti oamenii de afaceri de marca din tarile europene si nu numai. Astfel ei vor putea interactiona si schimba informatii in timp real si, mult mai important, vor avea oportunitatea de a inainta intreaga serie de probleme cu care se confrunta mediul de afaceri european direct factorilor de decizie din UE. Evenimentul reprezinta o actiune de lobby fara precedent in istoria Uniunii”, a declarat, pentru Wall-Street, secretarul general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Luiza Rodica Grigorescu.

Un numar de 751 de antreprenori din cele 27 de state membre ale UE se vor aduna in hemiciclul Parlamentului European pentru a dezbate probleme specifice legate de afaceri, in prezenta a 24 de antreprenori din 18 tari ne-membre UE, de asemenea oaspeti ai evenimentului.

Delegatia Romaniei se va axa pe teme de discutie privind piata interna si accesul pe piata, probleme de energie si mediu, dar si rolul educatiei in formarea viitorilor antreprenori. Delegatia romana va lua cuvantul prin intermediul a doi vorbitori care urmeaza sa fie nominalizati dupa definitivarea delegatiei. In cadrul fiecarei sesiuni se va raspunde la 2 intrebari legate de una din cele trei teme principale de discutii, iar raspunsurile centralizate vor fi inaintate Presedintiei Franceze a Uniunii Europene, precum si celorlalte institutii europene si nationale.

La eveniment vor fi prezenti si Hans-Gert Pottering, presedintele Parlamentului European, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai presedentiei franceze a UE, precum si ai Comitetului Economico-Social.

Evenimentul este organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in colaborare cu Eurochambres, Asociatia Camerelor de Comert si Industrie Europene, cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a institutiei mentionate anterior.

Printre participantii romani care si-au dat acordul se numara George Cojocaru, presedinte si director general Romexpo si Stere Farmache, directorul BVB, urmand ca lista sa fie completata cu nume ca Viorel Micula, asociat European Drinks Group sau Dan Sucu, director general Mobexpert.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri