Asociatia Litoral-Delta Dunarii solicita Ministerului Mediului ca 10% din suma obtinuta de institutie din inchirierea plajelor sa fie directionata catre promovarea litoralului si sustinerea curselor charter catre aceasta destinatie, se arata intr-un comunicat al asociatiei, potrivit Mediafax.
Asociatia Litoral - Delta Dunarii contesta maniera de organizare a licitatiei de atribuire a plajelor, organizata de Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanta fara consultarea mediului privat din turism, "asa cum se intampla anual din 2006".

Asociatia a cerut luni demisia directorului DADL, Marian Mitrea, acuzandu-l ca aceasta institutie refuza constant dialogul cu cei implicati direct in turismul de pe litoralul romanesc si de lipsa unui raport in care sa se prezinte veniturile incasate de stat din expolatarea plajelor.

"Daca Ministerul Mediului se incapataneaza sa faca turism si sa faca imposibila orice strategie a noastra de a avea tarife mici pe litoral, atunci solicitam sa se redirectioneze 10% din suma incasata de DADL de la operatorii plajelor catre Asociatia pentru promovarea Litoralului, pentru a fi folosita in promovarea destinatiei, in aducerea de noi curse charter pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, pentru sustinerea programelor derulate de ANAT pentru atragerea turistilor, pentru organizarea de evenimente in timpul sezonului si pentru participarea la Targurile de turism", se arata in comunicatul asociatiei.

Reprezentantii patronatului sustin ca aduc turisti pe plajele romanesti prin eforturi proprii ale hotelierilor si agentiilor de turism, ale Consiliului Judetean si MDRT, iar Ministerul Mediului profita de acest lucru pentru a colecta venituri consistente. Potrivit surselor citate, banii obtinuti de catre DADL nu se reintorc la Constanta nici sub forma de investitii pentru conservarea si administrarea plajelor si nici ca fonduri pentru asigurarea serviciilor de salvamar si prim ajutor.

Saptamana trecuta au fost deschise ofertele depuse pentru inchirierea sectoarelor de plaja de pe litoralul Marii Negre, iar luni au fost desemnati castigatorii de catre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, apartinand DADL.

La Navodari au fost desemnate castigatoare ale sectoarelor de plaja 3 firme, la Mamaia au fost 31 de castigatori, la Eforie Nord 7, la Vama Veche 9, iar in cazul statiunilor Olimp si 2 Mai a fost desemnat un singur castigator.. Pentru plajele din Mangalia, Venus si Jupiter a participat la licitatie cate o companie, care a fost descalificata in toate cele trei cazuri din lipsa de concurenta, iar in restul statiunilor nu s-au desfasurat licitatii in absenta ofertelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri