In capitalele europene, reducerile de preturi sunt mai tentante decat in Bucuresti
Ratiunea isi ia zborul, portofelul devine cel mai bun prieten al tau si nimic nu te poate impiedica sa cumperi ceea ce doresti de luni de zile. Din ce in ce mai multi romani se bucura de sezonul de reduceri in magazinele din Londra, Milano, Barcelona sau Dubai.

Un nou tip de turist si-a facut aparitia in agentiile din Capitala: a vizitat destul de multe tari si isi permite ca din cand in cand sa petreaca un weekend pentru cumparaturi in strainatate. Cel mai adesea, doreste sa achizitioneze electronice, parfumuri, haine, in general produse de lux. Turistul de shopping, cum este denumit de reprezentantii agentiilor, cheltuieste intr-un weekend in jur de 1.000 de euro, tinand cont ca doar pentru serviciile agentiei cazare si transport - plateste 300-500 euro.

Cele mai cautate orase sunt Londra, Milano, Paris, Madrid, la care se adauga Dubai (pentru targul de electronice din ianuarie-februarie) si Istanbul (pentru produsele din piele). Perioadele in care au loc numeroase calatorii in acest scop sunt primele trei luni si ultimele doua din an, cand majoritatea magazinelor din strainatate au reduceri, iar liniile aeriene lanseaza oferte speciale. Cozile la magazinul Harrods au devenit o imagine traditionala pentru Londra, magazinul a fost trecut pe lista obiectivelor turistice, iar canalul Discovery a realizat un documentar foarte apreciat despre culisele acestuia. Deschis in 1849 ca magazin alimentar cu numai doi angajati, astazi are in jur de 300 de raioane si 20 de restaurante. In plus, clientilor le sunt oferite servicii speciale de genul acordarea instrumentelor muzicale si reglari de harnasamente. Alte locuri preferate de turisti sunt Portobello Road Market si Bond Street, pentru obiecte de arta si antichitati, precum si John Lewis si Debenham, unde veti gasi absolut tot ce va doriti pentru casa. Nu in ultimul rand, sunt cautate magazine ca Harvey Nichols, unde gasiti nume celebre ca Gaultier, McQueen, Hugo Boss si Selfridges, supranumit raiul cumparaturilor, un mall unde exista de toate pentru toti.

Cumparaturi fara taxe in Dubai

Cele mai scumpe, dar si cele mai importante centre de shopping din Milano se afla in jurul Domului, pe Via Monte Napoleone, Via della Spiga si Via Sant Andrea, zona supranumita Triunghiul de Aur. Aici puteti cumpara orice, de la haine sport la pantofi si haine de marca, cot la cot cu celebritati si fotomodele din toata lumea. Daca portofelul va permite, puteti merge in Via Manzoni, cartierul general Armani, unde gasiti nu doar haine cu aceasta eticheta, dar si obiecte de mobilier. Extrem de apreciat este si supermagazinul Zara, care, de la deschiderea sa in 2002, a indus o stare de extaz permanent italiencelor.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22675&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri