Numarul de turisti care isi vor petrece vacantele pe litoral in aceasta vara va creste cu circa 5% comparativ cu anul trecut, cand au fost inregistrati aproximativ 1,3 milioane de turisti, gradul de ocupare depasind in prezent 90%, a declarat agentiei Mediafax, Corina Martin, presedintele ANAT.
"In acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este intre 90% si 95%, si de 100% in week-end-uri, si reprezinta varful inregistrat pe intregul sezon. Acest grad bun de ocupare se datoreaza tarifelor avantajoase oferite de programele speciale si vremii excelente", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedinte al Ascoaitiei Litoral-Delta Dunarii.

Mamaia este statiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmata de Eforie Nord si Jupiter, la polul opus situandu-se Eforie Sud.

"Incepand cu 15 august tarifele scad pentru ca incepe seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanta» si apoi, de la 1 septembrie , «Litoralul pentru toti» ", a spus Corina Martin, care a adaugat ca 80% dintre turistii care isi fac vacanta pe Litoral merg prin intermediul agentiilor de turism, unde preturile sunt mai mici fata de cele practicate la receptiile hotelurilor.

Ea a anuntat ca tarifele pe litoral nu vor creste la agentii incepand cu 1 august, ci vor ramane la nivelul stabilit la 15 iulie, cand a inceput perioada considerata varf de sezon.

In acest context, desi la inceputul sezonului anunta scaderi de 20% pe litoral, ANAT estimeaza ca la finalul sezonului va fi inregistrata o crestere de 5 % fata de 2010.

Anul trecut si-au petrecut vacanta pe litoral circa 1,3 milioane de turisti.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri