Aeroportul International Delta Dunarii din Tulcea nu reuseste sa atraga curse ale companiilor aerienele care activeaza pe piata din Romania si aduce venituri, pe langa subventiile acordate de autoritati, doar din curse charter si din intreceri sportive, a declarat presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Victor Tarhon.
Aeroportul se afla in subordinea Consiliului Judetean Tulcea incepand din anul 1996 si este subventionat in proportie de 50-60% din fondurile institutiei, potrivit lui Tarhon.

„Traieste din operatiuni aeroportuale pentru curse charter, din activitati sportive de pilotaj si se mai realizeaza diverse operatiuni conexe, concursuri de automobilism, de motociclism, lucruri care nu au neaparat legatura cu obiectul de activitate principal”, a spus oficialul CJ Tulcea.

El a adaugat ca principala problema a aeroportului este ca nu reuseste sa atraga cursele marilor operatori de transport.

„Am avut tentative de a atrage aici curse low cost, au fost cativa care au venit, au vazut si au plecat. Am avut la un moment dat aproape semnat un contract cu TAROM pentru o cursa Tulcea-Bucuresti, dar am pierdut si aceasta ocazie pentru ca a aparut acel nor de fum de anul trecut”, a precizat Victor Tarhon.

Potrivit acestuia, autoritatile locale vor sa acceseze aproximativ 25 milioane de euro pentru aeroport prin Planul Operational de Transport.

„In momentul acesta,comandantul aeroportului este la Bucuresti, la Autoritatea de Management pentru Planul Operational de Transport cu un proiect pe care l-am scris si intentionam sa accesam 25 milioane de euro, bani necesari pentru interventii la pista si la unele spatii tehnice neaparat necesare”, a mentionat Tarhon.

In acest context, oficialul CJ Tulcea a afirmat ca si-ar dori sa poata inchide aeroportul.

„Fara a fi o metafora fortata, traieste de pe o zi pe alta, iar Consiliul Judetean subventioneaza in proportie de circa 50-60% anual functionarea acestui aeroport. Daca CJ ar fi fost societatea mea, era de mult inchis aeroportul. Dar avand in vedere ca este o activitate publica, pentru ca acest aeroport mai are si alte roluri, facem acesta derogare de la regulile generale si ne incapatanam sa credem ca intr-o zi o sa produca si profit”, a mai spus Tarhon.

Sursa foto: Blogul presedintelui Consiliului Judetean Tulcea
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri