Compania aeriana low-cost Wizz Air vrea sa investeasca 100 de milioane de dolari pentru extinderea operatiunilor din Budapesta, numarul de zboruri saptamanale aproape ca se va dubla, dupa ce operatorul ungar Malev si-a incetat activitatea.
Wizz Air face oferte pasagerilor vizati de suspendarea operatiunilor Malev venind cu optiuni de rerutare catre si din Budapesta.

Incepand cu martie 2012, compania va adauga doua noi aeronave Airbus A320 bazei din Budapesta, semnificand o crestere cu 66% a capacitatii totale.

Wizz Air a crescut estimarile in ceea ce priveste numarul de pasageri transportati, de la 1,4 la 2 milioane. Acest lucru va rezulta in crearea a aproximativ 700 locuri de munca (directe si indirecte) in Ungaria.

Compania va lansa o noua ruta si va creste frecventele pe cele existente, numarul de zboruri saptamanale aproape dublandu-se, de la 67 la 129.

Zborul Budapesta – Bucuresti va fi operat initial de 3 ori pe saptamana, iar prin adaugarea a trei noi zboruri catre Londra Luton, Wizz Air va tripla serviciile oferite zilnic, pe aceasta destinatie.

Zborurile catre Eindhoven si Bruxelles Charleroi se vor dubla, fiind operate de doua ori pe zi, in timp ce frecventa zborurilor catre Madrid, Barcelona, Roma, Milano si Malmo de asemenea se va dubla si vor fi operate cel putin o data pe zi.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Flota companiei, infiintata in 2004, este compusa din 34 aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri