Anul 2011 a fost mai bun decat 2010 pentru industria aviatiei din Europa cu o crestere de 7%, la 1,6 miliarde de pasageri, doar doua tari avand un trafic aerian in scadere, Slovenia si Slovacia, potrivit anna.aero.
Romania a fost anul trecut pe ultimele 10 locuri in Europa in functie de cresterea numarului de pasageri, in urcare cu 5,1% fata de anul anterior.

Cele mai slabe rezultate le-au avut anul trecut Slovenia, unde numarul de pasageri a scazut cu 1,7% si Slovacia cu un declin de 4,8%.

Dintre cele mai mari cinci piete ale aviatiei europene, Marea Britanie a mers cel mai prost cu o crestere de doar 4,1% a numarului de pasageri (222 milioane) transportati anul trecut fata de 2010, in timp ce Italia a avut cel mai bun rezultat cu o crestere de 6,4% (149 milioane pasageri).

Impunerea unei taxe eco in Germania a dus la o crestere de sub 5% (199 milioane pasgeri), in ciuda economiei mai sanatoase.

In Spania cresterea a fost de 6% la 204 milioane pasageri, iar in Franta de +6,2% (141 milioane pasageri).



Operatorul aerian de linie Tarom a transportat anul trecut 2,19 milioane de pasageri, nivel similar cu cel inregistrat in 2010, pierzand pentru prima data pozitia de cel mai mare transportator aerian, loc obtinut de Wizz Air, dupa o crestere de 29%, la 2,7 milioane de pasageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri