Seful RNP a nominalizat contractul pentru achizitia milionului de cartuse, cravate si ace de cravate. RNP va vinde prin licitatie 540 de cai
Regia Nationala a Padurilor - Romsilva se confrunta cu o problema de lichiditati din cauza unor cheltuieli aberante facute spre sfarsitul anului trecut de fosta conducere a institutiei. "Exista o presiune mare pe lichiditatile regiei. La sfarsitul anului trecut, s-a incheiat un contract de circa 75 miliarde de lei pentru achizitionarea de cartuse, costume, cravate si ace de cravata", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Siminon Maftei, directorul general al RNP - Romsilva.

La acelasi capitol al banilor aruncati pe geam de fosta conducere a regiei, seful Romsilva a mai enumerat o suma de 130 miliarde de lei care a fost cheltuita anul trecut pentru noul sediu al regiei, precum si inca 100 miliarde de lei, alocati pentru modernizarea Muzeului vanatorii de la Posada (desi initial se prevazuse sa se cheltuiasca doar circa 50 miliarde de lei). Importanta acestui "obiectiv" rezida insa din faptul ca insusi primul vanator al tarii, Adrian Nastase, se pare ca a donat cateva dintre tablourile din colectia sa personala muzeului amintit.

Ca urmare, in acest an, regia intentioneaza sa reduca unele cheltuieli, Maftei aratand ca, anual, RNP cheltuieste 160 miliarde de lei cu activitati neprofitabile, precum atelierele de impletituri, administrarea parcurilor nationale sau cresterea cailor de rasa. Referitor la impunatorul sediu pe care regia il construieste pe malul Lacului Tei, directorul general al RNP sustine ca lucrarile vor fi continuate, insa numai pentru partea administrativa a sediului, renuntandu-se, in acest an, la investirea altor sume pentru hotelul, centrul de perfectionare si sala de sport cu care va fi dotat viitorul sediu al Romsilva. Ca urmare, sediul RNP va fi finalizat abia anul viitor. Tot pentru a majora veniturile regiei, directorul RNP a mai aratat ca in acest an isi propune sa obtina din incasarile din activitatea de vanatoare circa 3,6 milioane de euro, fata de 3 milioane euro anul trecut, cea mai mare parte provenind in special de la vanatorii straini.

"Avem un potential insuficient valorificat. Ungaria obtine venituri mult mai mari ca noi din incasarile de la vanatorii straini", a spus Maftei. In acelasi context se inscrie si intentia conducerii RNP de a introduce in circuitul turistic cele 156 de cabane vanatoresti care dispun de 1.500 de locuri de cazare. Totodata, regia va vinde, prin licitatie, 540 de cabaline care nu fac parte din patrimoniul genetic national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri