Continuam proiectul Always Summer. Antreprenorul Tudor Maxim se afla intr-o vacanta de trei luni de zile. In episodul de astazi ne vorbeste despre experienta in orasul Ho Chi Minh.
Sunt gata sa imi iau cetatenie vietnameza. Oamenii sunt fenomenal de buni, de deschisi si de ingenui, mancarea exceptionala, clima perfecta, peste 1.900 de kilometri de litoral.

Nu e o lume ideala, evident ca orice padure are uscaturile ei, sunt si multi care incearca sa castige cat mai multi bani de pe urma turistilor, dar caldura si curiozitatea unui popor tanar te fac sa uiti lucrurile mai putin bune si sa te simti ca acasa.

Desi e noapte, ora 1.30, iesirea din avionul de Shanghai ne-a adus un aer complet schimbat, greu respirabil, cu umiditate mare.
Am revazut in avion pe laptop un documentar cu atrocitatile din anii 70 intamplate in Vietnam si in tarile alaturate, Cambodgia si Laos. Sunt foarte curios cum arata un popor si o tara la mai putin de 40 de ani de niste vremuri crunte care nu seamana catusi de putin cu 2013.

Prima impresie in aeroport e de nou, e de modernitate, iar procedura de obtinerea vizei e bine organizata. Asteptam sa primim dreptul de a intra in Vietnam. Chiar cand scriu aceste randuri am fost chemat sa iau pasaportul, totul a decurs rapid.

La control am avut cea mai placuta experienta de intrare intr-o tara. Doi tineri vamesi zambitori ne-au urat bun venit in Vietnam si ne-au oferit caju din palma unuia dintre ei.

La bagaje insa am patit in decurs de 3 zile a doua oara ceva ce nu am patit deloc in tot restul calatoriilor,bagajul pierdut din nou. Cei de la bagaje pierdute au fost atat de umili incat nici nu am putut sa ma supar pe eveniment.Am zis ca abia am mai putin bagaj de carat pana la hostel.

Inainte de a lua taxiul 2 irlandeze ne-au intrebat daca pot veni cu noi in centru, sa impartim costul de transport. Ele sunt de 5 luni pe drumuri si urmeaza sa mearga in Australia unde spera sa isi gaseasca job pentru un an pentru a-si putea sustine costurile calatoriilor.

Am ajuns cu bine la hostelul pe care Hostelsclub.com ni l-a pus la dispozitie gratuit si am gasit receptionerul dormind pe o paturica in spatele biroului.

Dupa ce am reusit sa ne intelegem intr-o engleza vietnameza si am primit camera la 4 dimineata am pornit sa colindam strazile orasului, am mancat o supa cu creveti, verdeturi, ou de prepelita si alte minuni, dupa care am explorat strada distractiei, strada cu multi backpackeri si fete frumoase ce profitau de prezenta acestora.

Cititi experienta din Shanghai in varianta integrala pe tudormaxim.ro.






Sursa foto: tudormaxim.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri