O data cu apropierea Pastelui, agentiile de turism au intrat in priza si se intrec in a pregati oferte speciale pentru petrecerea Sarbatorilor. Romanii isi pot petrece Pastele oriunde in tara sau in strainatate, indiferent daca au portofelele burdusite sau nu. Specialistii spun ca anul acesta, ca si anii trecuti, romanii vor alege sa plece peste hotare pentru a se distra, chiar daca exista foarte multe cereri si pentru vacante in tara.

Intre destinatiile externe pentru petrecerea Sarbatorilor de Paste, asa cum ne-a confirmat si Mircea Ioan Draghici, secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), predomina Grecia si Egipt (pentru destinatii de grup si individuale) si Italia, Turcia (pentru destinatii individuale). In privinta destinatiilor interne, romanii prefera, pentru perioada Pastelui, Valea Prahovei (Poiana Brasov, Sinaia, Predeal). Cred ca numarul turistilor romani care vor pleca in strainatate va creste cu 7-10a. Exista o tendinta de crestere si in privinta cererilor pentru vacantele in tara, a precizat Draghici.

Mirajul strainatatii

Dorina Ciobotoiu, directorul Agentiei de Turism Muntenia, ne-a confirmat ca strainatatea ramine in topul preferintelor, chiar si pentru un miniconcediu. Cele mai cautate locatii sint Grecia, Costa Dorada, Egipt si Malta, ne-a spus ea.
La rindul sau, Petre Dordea, general manager al Media Web Design, care administreza site-ul www.infotravelromania.ro, a apreciat ca cele mai cerute destinatii ramin, pentru strainatate, Grecia, Turcia, Egipt, iar pentru rutele interne - Valea Prahovei si pensiunile din Bucovina.

Un reprezentat al Agentiei Poli-Tour a accentuat faptul ca, pentru Paste, romanii care au resurse materiale considerabile vor destinatii exotice precum Brazilia, Tahiti, Thailanda, Egipt. Cei cu bugete mai restrinse, dar care isi permit o vacanta in afara tarii, urmaresc ofertele promotionale, care propun destinatii precum Grecia, Turcia, Spania. Exista si o categorie de persoane interesate de un program turistic intern, in special in statiunile montane de pe Valea Prahovei si la pensiunile din Maramures, ne-a spus un agent de turism de la Poli-Tour.

100-600 de euro, Pastele peste hotare

In strainatate, tarifele pentru o saptamina de vacanta variaza de la 100 pina la 600 de euro. Agentia de Turism Muntenia are o paleta larga de oferte speciale, cu destinatii in strainatate, ale caror preturi pleaca de la 95 euro + 1.450.000 de lei (Grecia, Paralia), in perioada 28 aprilie-4 mai (cu sase nopti cazare si mic dejun, tur in Salonic si transport cu autocarul), pina la 585 euro (cu un pelerinaj in Tara Sfinta, intre 2 si 5 mai - sase nopti cazare, bilet avion, transport autocar in Israel, intrarile la obiectivele turistice, ghid insotitor.

Pentru Tunisia, in perioada 29 aprilie-6 mai, cei care apeleaza la Agentia de Turism Muntenia trebuie sa scoata din buzunar destul de putini bani - 175 euro (pentru sapte nopti si bilet avion). La Costa Dorada (Spania), pretul unui sejur de Pasti este 340 de euro (cu tot cu biletul de avion), o croaziera in Egipt costa, in perioada 26 aprilie-3 mai, 445 de euro, iar un sejur - 275 de euro. Pentru a petrece citeva zile de Pasti in Malta, intre 28 aprilie-2 mai, doritorii trebuie sa plateasca 322 de euro (patru nopti cu mic dejun si bilet de avion).

In perioada 29 aprilie-5 mai, romanii pot beneficia si de oferta speciala a Agentiei Poli-Tour - Paste ortodox in Grecia. Este vorba despre traseul Atena-Meteora-Delfi-Salonic-Termopile-Valea Tembi-Muntele Olimp-Riviera Olimpului-Sidirokastro, un circuit de 7 zile si 6 nopti, pentru 225 de euro. Pretul include transport cu autocarul (clasificat international, cu aer conditionat), sase nopti de cazare in hoteluri de doua sau trei stele, sase mic dejunuri, taxele de autostrada, parcare, trecerea frontierelor, ghid insotitor, excursiile si vizitele incluse in program, precum si un prinz traditional de Paste.

Preturi mici la Caciulata si Olanesti

Cei cu bani mai putini, dar dornici de relaxare, se pot simti bine si la pensiunile din Romania. Agentia Karpaten Turism are o oferta speciala de Paste, la Bazna (in nordul judetului Sibiu, la limita cu judetul Alba) - trei nopti cazare, masa din Noaptea de Inviere - la doar 2.500.000 lei/persoana/loc in camera dubla. Turistii vor putea asista la Slujba de Inviere in biserica veche de la Bazna si vor degusta bucate ardelenesti si sasesti.
Si Agentia de Turism Muntenia are oferte ieftine pentru cei care vor sa petreaca la Olanesti, Caciulata ori Predeal. Trei nopti cazare la Caciulata, intre 29 aprilie si 2 mai (cu gustare in Noaptea de Inviere si dejun festiv pe 1 mai) costa, la hotel de doua stele, 2.100.000 de lei. La Sinaia, tot la hotel de doua stele, in aceeasi perioada, trei nopti de cazare (cu gustare de Noaptea de Inviere si dejun festiv de Paste) - 2.400.000 de lei. Cei care vor sa petreaca la Olanesti au de achitat 2.050.000 de lei pentru a sta la un hotel de trei stele, intre 29 aprilie si 2 mai (cu mic dejun si cina de Inviere incluse).
Oferte usor mai scumpe sint la Sucevita - 5.400.000 lei (patru nopti cazare in camera cu baie proprie, TV color, masa festiva Paste) ori Poiana Brasov (la vila de patru stele) - 6.150.000 lei (cu trei nopti cazare cu mic dejun inclus).

Pastele in Delta, in hotel plutitor

Cei care n-au mai fost de mult in Delta Dunarii o pot face de Paste, apelind la programul firmei de turism Finnese care ofera, contra a 8.350.000 de lei/persoana, timp de patru zile, 29 aprilie-2 mai, un pachet intreg de servicii. Pe 29 aprilie, de la Tulcea, iubitorii de Delta se vor caza in hotelul plutitor, practic un vapor modern (zece cabine cu cite doua paturi, cu grup sanitar propriu, aer conditionat, restaurant, terasa acoperita) si vor naviga pe canalul Sulina pina in dreptul lacului Cazanel pe Dunarea Veche. Cina se va lua la bordul navei. Simbata, dupa micul dejun pescaresc, servit la bordul navei, clientii hotelului vor putea explora, cu barca, o parte din canalele si lacurile Deltei. Slujba de Inviere o pot asculta la Schitul Stipoc. Duminica, dupa mic dejun, iubitorii Deltei vor naviga in continuare pe canalul Sontea, oprirea fiind pe lacul Baclaneti, unde va urma o dupa-amiaza de pescuit sportiv si o cina vinatoreasca. Luni, calatoria cu hotelul plutitor va continua pe canalul Sontea, trecind pe linga lacul Nebunul, catre Tulcea, ne-a spus Dragos Onciulencu, managerul firmei de turism Finnese. Bauturile (alcoolice si nealcoolice) sint incluse in pret.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri