In ciuda imaginii generale pe care o are Bucurestiul, drept destinatie de business pentru oamenii de afaceri, in ultima perioada tot mai multi turisti vin sa descopere obiectivele turistice si viata de noapte a orasului, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Diana Popescu, proprietar si CEO Epoque Hotel.

Diana Popescu conduce Epoque Hotel, unitate de cazare cotata la cinci stele, inaugurata la finalul anului 2010, in urma unei investitii de opt milioane de euro, unde 85% dintre oaspeti sunt straini.

"A fost o surpriza foarte placuta sa descoperim ca Bucurestiul creste ca destinatie si devine un oras extrem de atractiv pentru city break-uri. Pot spune ca am aparut pe harta strainilor ca destinatie de city break", a declarat Diana Popescu.

Potrivit acesteia, turistii vin de pe toate continentele si se bucura de viata de noapte a orasului.

"Avem turisti de pe toate continentele, din Asia, Orientul Mijlociu, din Israel vin multi, din SUA. Americanii ne includ in circuite, si, bineinteles, vin turisti europeni, din toate tarile de la vest la est. Daca vin doar pentru city break se rezuma doar la Bucuresti, iar zona de Centru Vechi este preferata si foarte apreciata, atat din punct de vedere culinar, cat si al distractiei. Strainilor le place Bucurestiul pentru ca are viata de noapte", a explicat Popescu.

Ea a adaugat ca in ultima perioada a crescut si segmentul romanilor care care vin sa se distreze in Bucuresti sau vin la cumparaturi, fie la un concert.

"Vorbim aici in general de oameni de o anumita categorie, care au anumite asteptari. Clientii de cinci stele, dincolo de faptul ca aloca bani, asteapta o experienta", a explicat Diana Popescu.

Turistii, romani si straini, petrec in Bucuresti in medie 2,5 zile si prefera hotelurile de lux, chiar daca o camera de hotel poate sa coste si 500 de euro pe noapte.

In acest context, Diana Popescu afirma ca veniturile hotelului pe care il conduce vor fi in crestere in acest an, putand depasi estimarea initiala de plus 16%.

In 2012 hotelul din Bucuresti inregistra venituri de aproximativ 7,3 milioane de lei.

De la spatiu de apartamente la hotel de lux

Diana Popescu povesteste ca a achizitionat spatiul pe care se afla hotelul in 2006, iar planurile initiale vizau construirea unui spatiu de apartamente de lux. Criza a schimbat insa planurile investitorilor.

"Terenul a fost cumparat de la o persoana fizica, iar in 2008 s-a demarat proiectul, ca un spatiu de apartamente de lux, dedicate segmentului cu bani din Bucuresti, pentru ca si piata de chirii era sus atunci. Erau gandite ca apartamente de 200-300 metri patrati destinate expatilor din Capitala. (...) Planurile s-au schimbat odata cu confirmarea ca segmentul de calatori de lux este unul care a suferit mai putin in urma crizei, iar oamenii cu anumite standarde au continuat sa calatoreasca, sa isi pastreze standardele de calitate, au continuat sa cheltuiasca pentru confort. Inca de la inceput am avut increderea ca segmentul clientilor de lux va ramane un segment care nu va fi afectat de criza, ceea ce ni s-a si dovedit in timp", a precizat Popescu.

Diana Popescu a incheiat optimist, spunand ca piata hoteliera va creste pe termen lung.

"Eu sunt foarte optimista in ceea ce ne priveste, piata creste, Bucurestiul ca destinatie de leisure creste, dar si business-urile s-au mai dezmortit, iar temerile oamenilor de afaceri s-au mai risipit", a subliniat Popescu.

Veniturile hotelului Epoque sunt compuse in principal din cazare (55%) si zona de evenimente si conferinte MICE (meetings, incentives, conferencing, exhibitions - 15%).

Hotel Epoque este un boutique hotel de cinci stele ce se adreseaza calatorilor de business si de leisure. Unitatea are 60 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri