Combinatia de femei frumoase si bautura ieftina functioneaza ca un magnet pentru burlacii din Vest
Cele trei state baltice, Estonia, Letonia si Lituania, au devenit cele mai noi destinatii de vacanta pentru turistii din Scandinavia si Marea Britanie. Incurajati de tarifele reduse ale companiilor low-cost si de preturile mici din cluburile de noapte, occidentalii au invadat aceste destinatii.

Primele care au sesizat oportunitatea unui trafic in zona au fost cele doua mari companii aeriene cu tarife reduse, Easyjet si Ryanair. Astfel, Easyjet a legat capitala Estoniei, Talin, de Berlin si Londra, iar Ryanair, rivala sa, a introdus zboruri din Riga, capitala Letoniei, catre Londra si Stockholm. Iar daca in timpul Razboiului Rece estonienii se inghesuiau sa fuga in Finlanda ca sa scape de sovietici, acum s-a intors roata. Mai ales ca ofertele pentru vacante de aventura sunt extrem de atractive.

Astfel, agentiile din Rusia vand concedii in Estonia in care poti zbura cu MIG-urile de razboi, iar agentiile din Marea Britanie au oferte pentru aceeasi tara care includ antrenamente de vanatoare, parasutism si folosirea unui kalashnikov in compania unor instructori din armata. E adevarat ca cele trei tari baltice nu se remarca prin muzee, monumente istorice sau statiuni deosebite, iar singurele destinatii turistice sunt capitalele lor, in schimb se remarca prin numarul mare de cluburi de noapte si de fete transformate peste noapte in supermodele.

Estonia, cel mai dezvoltat stat dintre cele trei, a devenit interesanta pentru occidentali acum trei ani, cand la Talin a avut loc concursul muzical Eurovision. Cei mai multi turisti viziteaza tarile baltice in perioada aprilie-septembrie, pentru ca iernile in regiune sunt foarte aspre, iar ziua foarte scurta. Cum liniile aeriene baltice nu opereaza in Romania si nici transportatorul national Tarom nu zboara acolo, pentru romani, cea mai ieftina varianta de transport este un bilet pe compania Malev, cu plecare din Budapesta.

Riga

Cu o populatie de un milion de locuitori, capitala letona este cel mai mare si mai cosmopolit oras baltic. In afara de numeroasele cluburi de noapte, turistii sunt atrasi de piata care functioneaza in cinci foste hangare de Zeppelin si de catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea. Ce-ar mai fi de vazut? Castelul din Riga, Poarta Suedeza, Powder Tower, muzeul in aer liber, plus multe cladiri construite intr-un stil arhitectonic greu de uitat.

Cazare Fun Travel 54 euro/pers./zi cu mic dejun la hotel Radisson Sas Dungava*****.
Transport - bilet de avion Budapesta-Riga cu Malev, intre 199 si 270 euro fara taxe de aeroport.

Vilnius

Capitala Lituaniei are un aer international, gratie influentei diasporei lituaniene, fiind totodata pentru turistii din Occident unul din cele mai ciudate si decadente orase. Nu numai pentru ca dupa zeci de ani de comunism, statuile lui Lenin si Stalin au fost demolate fara nici un fel de ceremonie de pe socluri si depozitate in padurea de la marginea orasului. Ci si pentru ca orasul este populat de polonezi lituanieni, rusi lituanieni, bielorusi lituanieni si evrei lituanieni, ale caror diferente de opinii dispar in jurul unui pahar de vodca.

Vilnius a fost in secolul al XVII-lea unul din cele mai mari orase din Polonia, pentru ca in secolul al XIX-lea sa devina una din cele mai mari comunitati evreiesti din Europa. Printre cele mai importante obiective turistice se numara Trakai Castle, la cateva ore distanta de Vilnius, un palat din secolul al XIV-lea amplasat pe o insula de pe un lac inghetat, care era odata inima vechiului ducat al Lituaniei.

Cazare Fun Travel 73 euro/pers./zi cu mic dejun la hotel Radisson Sas Astorija****.
Transport - bilet de avion Budapesta-Vilnius cu Malev, intre 199 si 270 euro fara taxe de aeroport.

Talin

Putine sunt orasele din Europa in care aura secolelor XIV si XV a ramas intacta asa cum se intampla in centrul vechi al capitalei Estoniei, Talin, un labirint de ziduri medievale si turnulete, spirale dantelate si stradute inguste, pietruite. Cu toate acestea, Talin este un oras atat de modern, incat se spune ca este o suburbie a capitalei Finlandei, Helsinki, mai ales ca se afla la distanta de o scurta plimbare cu feribotul de Finlanda.

Ce-ar trebui sa vedeti in Talin? Catedrala ortodoxa Alexandr Nevski, Toompea Castle, reconstruit la ordinul Ecaterinei cea Mare, unde se tin sedintele parlamentului estonian, Kadriorg Palace, construit in 1721 de Petru cel Mare pentru Ecaterina, Kiek-in-de-Kok, un turn inalt construit in jurul anului 1475. Din secolul al XIII-lea, Estonia a fost o minge de ping-pong intre invadatorii danezi, germani, suedezi, polonezi si rusi, toti luptandu-se pentru controlul porturilor sale. Insa, acum este cel mai dezvoltat si mai occidental stat dintre cele trei foste state sovietice baltice, iar Talin a devenit o destinatie atragatoare pentru turistii din Vest. Cea mai ampla panorama asupra orasului o ofera dealul Toompea, in jurul caruia a fost construita cetatea veche, in anul 1229. Majoritatea turistilor straini sunt finlandezi, sositi cu feribotul pentru un pahar de vodca ieftina si distractie in barurile de noapte.

Cazare Jeka Turism 52 euro/pers./zi cu mic dejun la Scandic Palace Hotel****, 43 euro/pers./zi cu mic dejun la hotel L'Ermitage***.
Transport bilet de avion Budapesta-Tallinn cu Malev, intre 199 si 270 euro fara taxe de aeroport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri