Numarul turistilor aflati in prezent in statiunile de pe litoralul romanesc este de aproximativ 60.000, din care peste 4.000 sunt cetateni straini, arata evidentele Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta.

Potrivit centralizarii IPJ, numarul turistilor de pe litoral a crescut in ultima saptamana cu circa 10.000 de persoane, iar cei mai multi dintre ei se afla la Costinesti si Neptun-Olimp, informeaza Rompres. Si mai multi turisti sunt asteptati dupa jumatatea lunii iulie si pana la mijlocul lui august, perioada considerata "de varf" pe litoral.

Seful Politiei Neptun, comisar Niculaie Negrila, a declarat marti pentru Agentia ROMPRES ca in vilele de protocol din statiune nu se afla la ora actuala nici un demnitar al statului.

Nu este insa exclus ca in perioada urmatoare presedintele Traian Basescu sa revina in statiune, tinand cont ca la inceputul lunii august este ziua de nastere a fiicei sale Ioana, care obisnuieste sa o aniverseze pe litoral. In statiunea Neptun, care este ocupata in proportie de peste 60%, sunt cei mai multi dintre turistii straini aflati in vacanta pe litoralul romanesc, numarul acestora fiind de 1.200.

Comisarul Negrila a spus ca la Politia Neptun, ce are arondate si statiunile Olimp, Jupiter, Cap Aurora si Venus, lucreaza 24 de politisti, la care se adauga alti 110 de elevi agenti de la scoala "Vasile Lascar" din Campina si politisti detasati de la diferite inspectorate din tara. Statiunile sunt patrulate continuu de echipe de ordine, ceea ce a dus ca, de la deschiderea sezonului estival sa se comita foarte putine infractiuni. "De la 1 iunie si pana acum avem inregistrate doar doua furturi de pe plaja, trei furturi din camerele unor vile si furtul unei motociclete.", a declarat seful Politiei Neptun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri