Compania aeriana Singapore Airlines lanseaza o comanda in valoare de 7,5 miliarde de dolari constructorului aviatic Airbus, pentru 29 de avioane, din care 20 de aparate sunt din noul model lansat la salonul de la Farnborough.

Compania aeriana Singapore Airlines intentioneaza sa comande 20 de aparate Airbus A350 si noua exemplare din modelul A380, suma totala a comenzii fiind de 7,5 miliarde de dolari, au declarat reprezentantii companiei, anunta NewsIn.

Aceasta varianta a modelului A350, de tipul XWB-900, a fost prezentata, luni, la Salonul Aeronautic de la Farnborough, localitate situata la nord de Londra, de grupul EADS, companie-mama a lui Airbus. Compania Singapore Airlines, unul dintre cei mai mari clienti ai lui Airbus, si compania care a lansat aparatul A380, a modificat 9 dintre optiunile acestui aparat, pentru care compania asiatica facuse deja o comanda initiala de 10 bucati. Noua gama de bireactoare de la Airbus, A350 XWB, cu dimensiuni mai mari, comparativ cu versiunea initiala a proiectului, concureaza modelul 787 al americanului Boeing, la fel ca si familia 777, care este alcatuita din avioane de talie mai mare.

Compania Singapore Airlines si-a exprimat, de altfel, optiunea suplimentara pentru 20 de aparate A350, a declarat un purtator de cuvant al companiei Airbus. Aparatele A350 vor fi livrate intre anii 2012 si 2014 si vor fi echipate cu reactoare Rolls Royce. Aparatele A380 comandate astazi vor fi gata de livrare la sfarsitul lui 2008, pana in 2010. Constructorul european a avut de facut fata unei perioade de framantari, in ultimele saptamani, dupa ce a respins primele livrari ale aparatului A380, din motive de intarziere pe liniile de montaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri