"Romania este in continuare cea mai ieftina destinatie din Europa. Turistii straini sunt mai largi la punga, iar nota de plata medie este de 20 de euro de persoana", a spus Dragos Petrescu, la aniversarea de 135 de ani a localului, eveniment la care a fost prezent si stranepotul fondatorului Carului, Niculae Mircea.

Cand ajung la Caru' cu bere, cei mai multi straini doresc sa incerce berea romaneasca, fapt pentru care Ursus este cel mai vandut produs. In privinta preparatelor, favoritii strainilor sunt micii, urmati de ciorba de burta. Astfel, restaurantul serveste lunar 2.000 de tone de mici.

"De 8 ani am reinviat spiritul Caru' cu Bere, in prezent fiind considerat una dintre cele mai importante atractii ale Centrului Vechi si destinatia principala pe care bucurestenii o aleg atunci cand isi invita prietenii din strainatate la masa, dupa cum reiese din ultimul studiu realizat de noi. La Caru' cu Bere vine tot romanul, macar o data: varstnici - nostalgici ai vremurilor de studentie, familii, pensionari pentru ofertele dedicate lor, studentii in pauza dintre cursuri, scolari care vin sa asculte povestea Carului, tineri care inainte sa mearga in club servesc masa", spune Dragos Petrescu.

Citeste si:

Caru' cu bere, in urma cu 135 de ani

Managerul a mentionat ca nu promoveaza localul pe site-uri straine pentru ca cea mai buna metoda este gura targului. In local lucreaza 50 de bucatari si 44 de ospatari, iar cel mai vechi angajat este un ospatarul Ioan Botez, care lucreaza de 40 de ani la Caru’ cu bere.

In prezent, au loc lucrari de restaurare la fata restaurantului, incepute in urma cu un an si jumatate si care se vor incheia, conform managerului, pana la sfarsitul lui 2015.

Dragos Petrescu detine grupul City Grill din care fac parte restaurantele Trattoria Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanu' Berarilor si Caru' cu Bere, prezente toate in Bucuresti.