Turismul \"la cheie\" a suferit o puternica lovitura din partea CET Constanta, care a decis sa intrerupa programul de furnizare a apei calde, pentru efectuarea reviziilor anuale.
Oprirea apei calde se va face pe rand la cele doua magistrale ale orasului si va tine aproape doua saptamani. Cel mai afectat este cartierul Tomis Nord, care este in vecinatatea statiunii Mamaia, informeaza NewsIn.

Dupa ce sute de constanteni au ales sa practice o noua ocupatie estivala, numita"agatatul la cheie", adica oferirea pentru inchiriere in regim turistic a apartamentelor si a garsonierelor, veniturile lor sunt acum blocate de Centrala Termica. si asta pentru ca turistii care obisnuiau sa inchirieze astfel de apartamente evita acest mod de cazare din cauza lipsei apei calde.

Un apartament cu doua camere, din zona Tomis Nord, se inchiriaza cu 150 de lei pe noapte, in plin sezon.insa, in functie de numarul noptilor si de abilitatea de a negocia, amatorii de turism ieftin pot obtine preturi mai scazute.

Cei care inchiriaza nu platesc impozite, iar multi dintre cei care ies la "agatat" agitand pancarte si chei se plimba pe carosabil, chiar daca soseaua este aglomerata. in disperarea de a fi primii care discuta cu potentialii clienti, multi au parasit zona din preajma blocurilor si si-au stabilit centrul de operatiuni pe soseaua care leaga pe soseaua care leaga orasul Ovidiu de Constanta.

Multi dintre cei care fac intermedierea sunt proprietari, dar ofera nudoar camere in locuintele proprii, ci si cazare in apartamentele unor persoane care au facut achizitii imobiliare doar pentru a scoate bani din inchiriere. Apartamentele din zona se tranzactioneaza cu preturidestul de piperate pentru confortul si vechimea lor, dar pretul este dictat si de faptul ca un proprietar ar putea inchiria "la cheie" pe timp de vara, dar si iarna, pentru studentii de la Universitatea Ovidius, al carei campus se afla chiar la intrarea in Mamaia.

Decizia CET Palas de a introduce in revizie retelele de furnizare,incepand din noaptea de 20/21 august, ii va afecta pe multi proprietari care se vad nevoiti sa renunte la a mai inchiria pe durata celor 10 zile de revizie, si asta din cauta ca si hotelurile au inceput sa reduca tarifele, iar majoritatea turistilor prefera sa stea antr-o locatie unde exista si apa calda.

Unii proprietari au montatinstalatii electrice de incalzire instant sau boilere, pentru a profita cat de mult posibil de perioada propice inchirierilor. Dar, consumul de energie electrica le diminueaza profitul, astfel ca singura preocupare pentru confortul turistilor este asigurarea unor conditii minime.
Ceicare opteaza pentru inchirierea unui apartament lipsit de apa calda spun ca pot folosi dusurile cu taxa de pe plaja din Mamaia sau isi incalzesc apa la aragaz. Pentru acesti turisti, nu confortul este important, cat pretul mic pentru un concediu la mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri