Pierderea banilor in timpul unei excursii in strainatate a fost experimentata de 22% dintre turisti, iar 8% dintre ei s-au confruntat cu compromiterea datelor de pe card, potrivit unui raport publicat de compania de securitate informatica Kaspersky Lab.

Turistii fac numeroase operatiuni financiare cand sunt in strainatate, chiar daca sunt conectati la o retea wi-fi nesecurizata. Studiul citat arata ca 45% dintre persoanele care calatoresc sunt de parere ca pierderea banilor este una dintre principalele trei amenintari cu care se pot confrunta in strainatate, iar compromiterea cardului este plasata in top trei amenintari, de catre 35% dintre utilizatori, potrivit News.ro.

In schimb, este mai mic numarul respondentilor care au mentionat infectarea dispozitivului (11%) sau frauda online (20%) printre primele trei motive de ingrijorare atunci cand calatoresc. Cu toate acestea, 18% dintre ei au fost victimele infractionalitatii cibernetice atunci cand se aflau in afara tarii.

Turistii devin victimele infractionalitatii cibernetice, in pirncipal din cauza efectuarii de tranzatii financiare atunci cand sunt conectati la o retea nesigura, arata studiul Kaspersky.

Aceleasi date arata ca 82% dintre respondenti se conecteaza la wi-fi oriunde, atunci cand sunt in strainatate, si, folosind aceasta conexiune potential riscanta, 61% dintre utilizatorii fac tranzactii bancare online, iar 55% fac cumparaturi online. Numai 34% dintre ei folosesc o retea securizata (VPN) atunci cand se conecteaza la o retea publica Wi-Fi, in timp ce 18% spun ca nu fac nimic pentru a se proteja.

Pentru a nu pierde bani, utilizatorii sunt sfatuiti sa foloseasca cardurile doar in locuri consdierate sigure, sa se conecteze la internet cu ajutorul VPN-ului si sa foloseasca o solutie de securitate cibernetica eficienta.

Sursa foto: Sursa Foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri