Americanii ar investi in cazinouri pe litoralul romanesc, deoarece considera ca este singura afacere profitabila, dar asteapta ca hotelurile locale sa se asocieze cu mari lanturi europene si nu exclud nevoia unor facilitati fiscale, a declarat consultantul in afaceri, Victor Jackovich
Exista investitori americani interesati in deschiderea de cazinouri in hotelurile romanesti de pe Litoral, investitii care ar tine statiunile deschise 12 luni pe an, a declarat consultantul in afaceri, Victor Jackovich, fost ambasador al SUA in Slovenia, Bosnia si Republica Moldova.

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americi (SUA), care conduce acum o companie de consultanta, considera ca investitiilepe litoralul Marii Negre romanesc nu sunt profitabile doarece sezonul este prea scurt.

Una dintre marile probleme ale turismului romanesc de litoral este aceea ca sezonul estival tine, in Romania, doar din mai pana in septembrie, in restul anului hotelurile de acolo fiind inchise si, deci, neproductive, a spus Victor Jackovich, citat de NewsIn.

Exista investitori americani interesati sa investeasca in construirea de cazinouri pe langa hotelurile romanesti de pe litoral. Problema este ca, deocamdata, Romania este cvasinecunoscuta pentru investitorii americani. Hotelurile romanesti de pe litoral ar trebui sa se asocieze cu branduri europene de prestigiu in domeniu, pentru a atrage investitorii americani si, de asemenea, ar trebui acordate facilitati fiscale pentru astfel de investitii, a adaugat Jackovich.

"Investitorii americani sunt interesati in crearea de structuri turistice integrate, care sa cuprinda hotel, cazino, sali de conferinte, centre de sanatate si de agrement. Din acest punct de vedere, Romania detine un avantaj concurential, intrucat in Turcia si in Israel cazinourile sunt interzise, iar in Grecia, densitatea cladirilor cu destinatie turistica este atat de mare incat nu permite crearea unor astfel de structuri integrate noi si, in plus, investitia ar fi mult prea scumpa, a explicat Victor Jackovich. Declaratiile au fost facute intr-o interventie telefonica din SUA in cadrul reuniunii Turismul romanesc pe piata comunitara, desfasurata sub umbrela Targului International de Turism ITF 2006.

Potrivit Codului Fiscal, agentii care desfasoara activitati de tipul barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, la care impozitul pe profit reprezinta mai putin de 5% din veniturile respective, sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat veniturilor realizate.

Potrivit datelor oficiale valabile la sfarsitul anului 2005, in Romania functioneaza legal 21 de cazinouri, dintre care 13 in Bucuresti, comparativ cu Ungaria, unde exista doar trei cazinouri. Cele mai multe cazinouri au fost infiintate in Romania in perioada 1992-1994, Bucurestiul fiind atunci capitala cu cele mai multe cazinouri din Europa, dupa Monte Carlo.Victor Jackovich mai detine, in prezent, functia de expert la Centrul pentru Studii Strategice Internationale din Washington si este reprezentantul SUA in Consilul Consultativ pentru Afaceri al Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri