Ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca numarul turistilor care au ales sa isi petreaca vacanta de 1 Mai la mare a depasit asteptarile sale.
"Sincer sa fiu, este mult mai bine decat ma asteptam, mai ales ca miercurea trecuta mai erau destule probleme, deoarece hotelierii, proprietarii plajelor si autoritatile locale nu au reusit sa se inteleaga. Dar, pana la urma, au reusit sa ajunga la un numitor comun", a spus Silaghi, potrivit NewsIn.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), de 1 Mai pe litoralul romanesc sunt aproximativ 20.000 de turisti. Dintre acestia, 11.000 au apelat la agentiile de turism, iar restul au plecat la mare pe cont propriu. Conform aceleiasi surse, circa 5.000 de romani au ales sa-si petreaca vacanta la munte si in pensiunile agro-turistice, in timp ce numarul celor care au ales sa mearga in strainatate este estimat in jurul a 17.000. Din datele oferite de ANAT, cei mai multi turisti romani sunt in Bulgaria (10.000), Grecia (6.000) si Turcia, pentru care au optat aproape 1000 de turisri romani.

"Desi cei care au planuit sa mearga in vacanta in aceste zile sunt deja pe litoral, este posibil ca numarul turistilor pe litoralul nostru sa mai creasca cu cateva sute luni si marti", a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

Fata de anul trecut, in 2007 numarul turistilor pe litoral a crescut de aproape 4 ori. "Este evident faptul ca 2007 este un an mult mai bun pentru turism. Anul trecut nu au fost mai mult de 5000 de oameni pe litoral, asta si din cauza ploilor si a inundatiilor", a spus Badulescu.

Si ziua libera in plus oferita de Guvern a contribuit la sporirea numarului turistilor pe litoral. ANAT estima ca acesta va creste, cu aproximativ 15%.

Statiunea cea mai cautata este Mamaia, unde gradul de ocupare este de aproape 80%, a estimat Badulescu. El a adaugat ca, datorita zilei libere in plus, se asteapta la o usoara crestere si a cererilor pentru vacantele in strainatate. "Chiar daca, pentru extern, sejururile se rezerva cu mult timp inainte, mai sunt sanse ca cei pe care decizia Guvernului i-a facut sa-si schimbe planurile si sa plece intr-o mini-vacanta, sa mai gaseasca bilete. Probabil ca in Bulgaria si Grecia sunt cele mai usor de gasit oferte", a mai precizat Badulescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri