Numarul pasagerilor care au utilizat compania aeriana low-cost easyJet in luna septembrie 2007 a crescut cu 14,2% fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce factorul de incarcare a scazut cu 1,3%, de la 86,5% la 85,2%
Astfel, numarul pasagerilor care si-au achizitionat bilete le easyJet in septembrie 2007 a fost de 3.438.261, in timp ce, in luna septembrie a anului trecut, numarul acestora era de 3.011.145.

In ultimele 12 luni consecutive, pana la 30 septembrie 2007, veniturile totale neauditate au crescut cu 11%, de la 1,620 miliarde lire sterline la 1,797 miliarde de lire sterline, fata de ultimele 12 luni consecutive pana la finele lunii septembrie 2006, pe fondul unei cresteri cu 13% a numarului de pasageri, de la 32.953.287 la 37.230.079.

In urma incheierii anului financiar, easyJet se asteapta la o crestere a profitului inainte de impozitare situata aproape de nivelul superior al estimarii anterioare, de 40% pana la 50%. Profitul total inainte de impozitare pentru anul finaciar care s-a incheiat la 30 septembrie 2007 va depasi aceasta formulare estimativa, luand in considerare beneficiul de 11 milioane de lire sterline rezultat din investitia in The Airline Group Ltd.

Veniturile pentru a doua jumatate, masurate ca venit total rezultat pe fiecare loc destinat unui pasager, au scazut cu 6,8% fata de anul trecut. Compania a mai anuntat o diminuare substantiala a costurilor operationale, iar costurile pe unitate, din a doua jumatate a anului, excluzand combustibilul, se vor reduce cu mai bine de 10%.

"De asemenea, easyJet va continua sa puna in aplicare strategia anuntata pentru noul an financiar, suplimentandu-si capacitatea cu 15% si imbunatatindu-si profitul generat de capital. Pe parcursul iernii, compania anticipeaza ca veniturile totale pentru fiecare loc, incluzand veniturile rezultate din taxele pentru bagaje, sa fie aliniate cu cele inregistrate anul trecut", spun reprezentantii companiei. Dezvoltarea se va concentra asupra Europei de Sud, in special Milano si Madrid, unde easyJet are in prezent 12 aeronave, amplasate in baze proprii.

“Suntem incantati de performantele noastre in anul financiar trecut, in care am obtinut imbunatatiri semnificative ale marjelor de profit, desi taxele pentru pasagerii curselor aeriene s-au dublat in Marea Britanie, iar preturile combustibilului au atins niveluri record”, a declarat directorul executiv al companiei, Andy Harrison, citat in comunicat.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 137 aeronave care acopera 352 rute intre 88 de aeroporturi din 23 de tari.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri