Lufthansa si banca italiana UniCredit s-au intrunit pentru a discuta un posibil rol al companiei aeriene germane intr-o oferta pentru a prelua compania aeriana Alitalia, potrivit unui articol aparut luni in cotidianul Il Messaggero, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Lufthansa a impus trei conditii pentru afacere: o imagine clara a problemelor financiare cu care se confrunta compania, o strategie de revenire si conditia ca un consortiu al investitorilor italieni sa inlature impotrivirea sindicatelor, potrivit cotidianului.

Directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, s-a intrunit in ultimele zile cu conducerea Lufthansa in Munchen, in cadrul diviziei germane a bancii, Bayerische Hypo-und Vereinsbank, pentru a pune la punct un posibil acord, relateaza Il Messaggero. Cotidianul nu a citat surse pentru informatiile publicate.

Guvernul italian incearca de peste un an sa vanda participatia de 49,9% detinuta in Alitalia. Un acord cu Air France-KLM a esuat luna trecuta, pe pe fondul opozitiei sindicatelor.

Primul ministru italian, Silvio Berlusconi, a promis ca in curand va aparea un consortium italian pentru a cumpara Alitalia. Cu toate acestea, nu a aparut niciun investitor cu un plan concret pentru salvarea companiei.

Il Messaggero a spus ca Lufthansa vrea sa se asigure ca orice rol in salvarea companiei nu ii va afecta ratingul si ca ar fi interesata sa devina un partener industrial pentru compania italiana, dupa restructurare.

Lufthansa a refuzat sa comenteze informatiile din articol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri