Grupul tehnic de lucru pentru identificarea unei solutii de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale a decis, joi, ca valoarea maxima a despagubirii sa fie corelata cu cea de impozitare a locuintei, dar sa nu depaseasca echivalentul in lei a 15.000 de euro, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

O alta concluzie din cadrul intalnirii, care a avut loc la sediul CSA, a fost ca autoritatile locale sprijina proiectul de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale pentru locuintele aflate in proprietatea persoanelor fizice.

In cadrul discutiilor anterioare s-a decis ca asigurarea sa acopere riscurile de cutremur, inundatii, alunecari de teren si furtuna pentru sume de asigurare de valori diferentiate pentru mediul urban si mediul rural, care se vor indexa anual. Politele de asigurare vor fi emise de societatile de asigurare, acestea fiind si entitatile responsabile cu evaluarea daunelor si plata despagubirilor catre persoanele asigurate. Primele de asigurare urmeaza a fi stabilite, functie in principal de gradul de cuprindere in asigurare si costurile de reasigurare, insa se preconizeaza ca vor fi fixe si de valori mici. De asemenea, vor exista subventii ale statului pentru plata primelor de asigurare de catre persoanele cu venituri mici si, de asemenea, statul se va implica la nivelul oferirii de garantii pentru reasigurare.

Dezbaterile in cadrul grupului vor continua in perioada imediat urmatoare, inclusiv cu participarea reprezentantilor administratiilor locale, in vederea stabilirii tuturor aspectelor tehnice privind modul practic de aplicare a unui sistem de asigurare la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri