Numarul pasagerilor Tarom a scazut in luna octombrie a anului curent, comparativ cu aceeasi luna din 2007, cu pana la 10%, a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Barlea.
"Numarul pasagerilor care au calatorit in luna octombrie cu aeronavele noastre a scazut, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, cu 8 - 10%, din cauza instabilitatii financiare din ultimul timp", a spus reprezentantul Tarom, cu ocazia receptionarii celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 New Generation, din cele trei asemenea aeronave comandate de companie, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, noua aeronava presupune costuri de operare mult mai reduse fata de flota existenta. Barlea a precizat ca o asemenea aeronava va aduce o economie de costuri de 30 milioane de dolari pe an.

Tarom a inchiriat trei aeronave Boeing 737-800 New Generation si a incheiat un contract pentru cumpararea a doua aparate de zbor ATR72-500, care vor intra in flota companiei anul viitor, anunta compania la inceputul lunii octombrie.

Cele trei noi aeronave, care urmeaza sa intre in flota Tarom pana la sfarsitul anului, au o capacitate totala de 189 de locuri si un consum de petrol mai mic cu pana la 50%, fata de anumite aeronave din flota actuala Tarom, cum ar fi Airbus-ul 310- 325.

Potrivit Tarom, decizia de inchiriere a celor trei noi aeronave performante a fost luata pe fondul cresterii substantiale a numarului de pasageri transportati si premerge planului general de dezvoltare a companiei, prin care, pana la sfarsitul anului 2012 flota Tarom va avea un total de 30 de noi avioane, care vor avea rolul de a prezerva si de a mari cota de piata a companiei.

Compania Tarom va incepe, in cel mai scurt timp, discutii cu cei doi producatori de aeronave de tip mediu-curier, Airbus si Boeing, in vederea solicitarii de oferte concrete de achizitie.

Compania a mai incheiat un contract de achizitie cu producatorul european ATR pentru doua aparate de zbor de tipul ATR72-500, performante din punct de vedere al consumului de petrol si vor intra in flota Tarom anul viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri