Majoritatea agentiilor au programat lansarile pentru targul de turism din octombrie
Au aparut deja primele oferte pentru Revelion. Daca unii inca se mai gandesc unde sa-si petreaca vacanta cat mai este cald afara, altii isi pot face de pe-acum planurile pentru sezonul de iarna.
Primele oferte pentru perioada 30 decembrie 2005-4 ianuarie 2006 au aparut zilele acestea pe internet pentru Poiana Brasov.

In general ofertele pentru Revelion erau lansate la noi mult mai tarziu, in perioada septembrie-octombrie. In Occident insa acestea apar mult mai devreme, inca din timpul verii. Reprezentantii agentiilor de turism sustin ca acesta este primul an cand romanii isi pot programa Revelionul cu atat de mult timp inainte. Totul depinde de rapiditatea cu care hotelierii fixeaza preturile. Noi colaboram de mult cu acest hotel si am lansat ofertele odata ce ni le-au trimis, ne-a declarat Silviu Plugaru, directorul agentiei Maximum Tour.

Pregatiri intense

Majoritatea agentiilor duc in prezent tratative pentru obtinerea unor preturi cat mai bune, mai ales pentru sejururile externe. Lucram inca la aceste oferte si vom fi pregatiti sa le lansam cel mai tarziu la targul de turism din octombrie, afirma Ondina Dobridan, director de programe la Agentia Paralela 45.
Targul de turism din octombrie este locul in care se intalnesc agentiile si hotelierii pentru a fixa tarifele si a se intelege asupra conditiilor pentru sezonul de iarna. Alte agentii, desi nu au anuntat inca oferte pentru Revelion, si-au programat sa le lanseze in septembrie, inaintea targului, pentru a le da timp clientilor sa-si aleaga vacanta. Noi avem deja multe oferte pentru vacantele in strainatate, dar mai asteptam sa obtinem preturi ceva mai mici. De aceea ne pregatim sa le lansam pe piata din septembrie, pentru a le da mai mult timp clientilor sa se decida, sustine Ana Maria Moanta, director de marketing la Marshal Turism.

Cat va costa vacanta

Operatorii sustin ca anul acesta preturile la ofertele de Revelion vor fi aceleasi pentru ofertele din strainatate, iar in unele cazuri, chiar mai mici. Daca anul trecut un sejur in Austria si Elvetia costa de la 50 la 200 de euro pe noapte, anul acesta pretul poate ajunge chiar la 45-47 de euro, spun surse de pe piata. Pentru destinatiile exotice, costurile vor fi aproximativ aceleasi: intre 700 si 1.000 de euro pentru 4-5 nopti in Egipt, cu cina de Revelion inclusa.
In Romania preturile cresc de la sezon la sezon cu cel putin 10a. Anul trecut, insa a fost o adevarata explozie: cateva zile in Poiana Brasov au ajuns sa coste la fel cat un sejur in Egipt si mai mult decat unul in Austria sau Elvetia. Pentru ca vremea le-a jucat feste hotelierilor si zapada a fost prezenta mai mult in forma artificiala, majoritatea dintre acestia au inregistrat pierderi destul de mari, ramanand cu locuri libere.

Preturi de patru ori mai mari

Primele preturi afisate de agentii pentru sfarsitul lui decembrie sunt de patru ori mai mari decat cele practicate in prezent. Astfel, un sejur de Revelion la Hotelul Alpin din Poiana Brasov va costa 18,01 milioane de lei vechi (1.801 RON), in timp ce pretul actual al unei nopti in camera dubla este de 20 de euro de persoana - de patru ori mai mic.

Hotelierii asteapta majorarea TVA

Hotelierii se plang ca nu pot sa stabileasca din timp ce preturi vor practica de Revelion pe motiv ca nu stiu la ce se pot astepta in privinta majorarii TVA. Desi ministrul finantelor, Ionut Popescu, sustine ca majorarea TVA nu este batuta in cuie, strategia Finantelor prevede eliminarea cotei reduse de 9a pentru serviciile turistice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri