Grupul hotelier Rezidor, operatorul celui mai mare hotel bucurestean de cinci stele, va amana deschiderea hotelului Radisson SAS din Poiana Brasov pentru prima jumatate a anului 2010, desi initial inaugurarea unitatii fusese programata pentru ultimul trimestru al acestui an.
„Aceasta intarziere este cauzata de actualul context economic cu care ne confruntam si de efectele crizei mondiale asupra domeniului imobiliar”, a declarat Adrian Adam (foto), sales & marketing director al Radisson SAS.

Unitatea din Poiana Brasov va avea 186 de camere, doua restaurante, un bar, un centru de tratament de tip spa, dar si sali de conferinta si un patinoar. In apropierea hotelului va mai fi deschis si un teren de golf profesionist cu 18 gauri. Investitia totala in cea de-a doua unitate Radisson SAS din Romania este estimata la circa 60 de milioane de euro.

Chiar daca in 2009 Rezidor nu vine pe piata cu o unitate noua, planurile de extindere pe piata locala continua. „In urmatorii ani Rezidor are in plan deschiderea de noi unitati pe piata romaneasca, insa nu pe segmentul de high class cum este brandul Radisson SAS, ci pe cel economic prin brandul Park Inn. Noile locatii urmeaza a fi deschise atat in provincie, cat si in Capitala”, a mai declarat reprezentantul Radisson.

Radisson SAS Bucuresti, salvat de segmentul food&beverage

Avand in vedere ca primele 2 luni ale acestui an gradul de ocupare al Radisson a fost in ritmul pietei, adica sub 50%, segmentul de food&beverage a adus aproape jumatate din veniturile hotelului in aceasta perioada. „Gradul de ocupare scazut a fost contrabalansat de o evolutie foarte buna pe segmentul de food&beverage care asigura in prezent circa 45% din veniturile totale”, a mai declarat oficialul hotelului.

Pentru a profita cat mai mult de succesul avut pe acest segment, hotelul va beneficia, incepand cu sezonul de primavara-vara de inca doua noi restaurante, cu o capacitate de circa 250 de locuri. „Incepand din aprilie-mai vom deschide atat terasa Caffe Citta, care va avea specific italian, cat si un restaurant cu meniu international, cu o capacitate de 150 de locuri”, afirma Adrian Adam.

Printre primele decizii luate de sefii hotelului bucurestean in primele luni din 2009 se numara eficientizarea activitatii, care a presupus si reducerea numarului de angajati.
"Optimizarea activitatii pe timp de criza a inclus si renuntarea la anumite posturi, dar nu in pozitiile de middle si top management. Au avut loc 19 disponibilizari, iar restul, pana la circa 50 de persoane, au plecat din proprie initiativa si nu vor mai fi inlocuiti”, a mai declarat acesta.

Hotelul are in prezent circa 300 de angajati, cu 15% mai putini fata de luna martie a anului trecut.

Rezidor detine in Romania cel mai mare hotel din reteaua Radisson SAS din estul Europei. Inaugurat in septembrie 2008, in urma unei investitii de 70 milioane euro, hotelul Radisson SAS din Bucuresti este cel mai mare hotel de 5 stele din Romania cu 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilitati si 39 de apartamente cu facilitati moderne.


Rezidor activeaza sub brandurile Radisson SAS Hotels & Resorts, Regent International Hotels, Park Inn and Country Inns & Suites in Europa. In noiembrie 2006, Rezidor a fost listat la Bursa din Stockholm. Actionar principal este Carlson Companies cu 41,7%. Sediul central al Rezidor Hotel Group se afla in Brussels.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri