Tarifele unitatilor hoteliere de cinci stele din Capitala au scazut de la inceputul anului cu pana la 20%, acestea urmand sa ramana constante si anul viitor, este de parere Marten Schoenrock, directorul general al InterContinental Bucuresti.
Stagnarea preturilor, pe fondul unei eventuale reveniri a economiei va duce la imbunatatirea gradului de ocupare a locatiilor de cinci stele, care a scazut cu pana la 20% in perioada ianuarie-august 2009. “Anul viitor hotelierii se vor gandi mai putin la profit si mai mult la cresterea gradului de ocupare care aduce volum, deci lichiditati. O revenire a tarifelor la nivelul din 2007 si prima parte a lui 2008 se va produce abia in 2011”, este de parere seful InterContinental Bucuresti.

Unitatea de cinci stele din centrul Capitalei a inregistrat in primele opt luni ale anului un declin de 5% - 7% al gradului de ocupare comparativ cu aceeasi perioada din 2008. “Cea mai buna luna a fost mai, insa septembrie, si datorita festivalului George Enescu, va fi peste aceasta. Estimam ca septembrie va fi, din punct de vedere al gradului de ocupare, la acelasi nivel cu aceeasi luna din 2008”, a mai declarat Marten Schoenrock.

El considera ca revirimentul industriei hoteliere din Capitala se produce odata cu luna in curs. “Cred ca cea mai dificila perioada a trecut. Nu asteptam cresteri spectaculoase in intervalul septembrie-decembrie, insa, cu siguranta, curba descendenta nu se va mai adanci”, mai afirma germanul.

Investitie de peste 10 mil. euro in etajul 21

Scadera cererii pe fondul crizei a avut si efecte pozitive in cazul InterContinental, care a inceput in acest an modernizarea unitatii, prima faza constand in renovarea etajului 21. “Din cauza crizei, hotelul a fost mai gol si am derulat lucrarile de renovare fara a deranja foarte multi clienti. In renovarea nivelului 21 am investit circa 10 milioane de euro”, mai declara Schoenrock.

Noul spatiu, care masoara in total 1325 de metri patrati, include Sala Fortuna, Sala Hora si Club InterContinental Lounge.

Lucrarile au durat sase luni, iar in investitie au fost incluse si pregatirile pentru inceperea renovarii celui de-al 20-lea etaj. “Cele 26 de camere de la etajul 20 vor fi complet renovate, iar dupa renovare vor fi mai putine deoarece vrem sa avem 3-4 apartamente mai spatioase”, a mai spus germanul.

Unitatea de cinci stele are in prezent 267 de angajati, in scadere cu circa 10% fata de inceputul anului, persoanele care au plecat voluntar nefiind inlocuite.

Hotelul InterContinental Bucuresti este operat in sistem de management de lantul hotelier InterContinental Hotels Group (IHG). Compania si-a adancit pierderile in primul semestru a acestui an, la 5,76 milioane lei (1,36 milioane euro), potrivit raportului financiar.

Afacerile Intercontinental Bucuresti s-au cifrat la 19,35 milioane lei (4,57 milioane euro), in intervalul ianuarie - iunie 2009, cu 33% sub nivelul cifrei de afaceri din intervalul echivalent din 2008, de 28,94 milioane lei.

Lantul hotelier este cel mai mare din lume, dupa numarul de camere, si detine in sistem de management sau franciza peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere in aproape 100 de tari.

Grupul detine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri