Guvernul a rectificat bugetul pe 2009 al Aeroportului Baneasa, majorand veniturile cu peste 15%, in timp ce cheltuilelile au fost reduse cu aproape 10%.
"Fata de bugetul de venituri si cheltuieli anterior, veniturile totale se maresc cu 15,36%, cheltuielile totale se reduc cu 9,8%. La 1000 de lei venituri, cheltuielile totale sunt reduse cu 22%. Practic, datorita felului in care au functionat lucrurile in partea a doua a anului, s-au imbunatatit toti acesti indicatori economici", a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la inceputul sedintei Executivului, relateaza NewsIn.

Aeroportul se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Astfel, prin majorarea cu 15,36%, veniturile ar urma sa creasca de la 82 la 95 milioane de lei, iar reducerea cheltuielilor cu 9,8% presupune ca acestea sa ajunga la circa 68 de milioane de lei.

Profitul brut al Aeroportului Baneasa ar urma sa creasca de circa patru ori, de la 6,8 la 27 milioane lei, potrivit proiectului de buget propus spre aprobare Guvernului.

Acelasi proiect prevede ca numarul angajatilor va creste, pana la finele anului 2009, de la 210 la 253, iar salariul mediu lunar pe angajat va fi de 2.098 lei, in scadere cu 11,36% sub nivelul aprobat initial.

Aeroportul Baneasa a inregistrat in primele sase luni din 2009 o cifra de afaceri de 43,7 milioane de lei, in crestere cu 53% comparativ cu perioada similara din 2008, au declarat, in luna august, reprezentanti ai aeroportului.

Potrivit acelorasi surse, numarul persoanelor care au tranzitat aeroportul in primele sase luni din 2009 a fost mai mare cu 26% fata de perioada similara din 2008, iar miscarile de aeronave au crescut cu 17,8%.

Citeste si bilantul aeroportului Baneasa la 8 luni


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri