Compania aeriana low-cost Blue Air va introduce, incepand din cu 15 mai 2010, ruta Bucuresti - Trapani, preturile pentru un segment de calatorie pornind de la 19,99 euro (TVA si taxe de aeroport incluse).
Trapani, este cea de-a doua destinatie, dupa Catania, pe care Blue Air o opereaza in Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterana. Situat in coasta de vest a Siciliei, Trapani este un oras cu circa 70.000 de locuitori.

Prin intermediul noii rute catre Trapani, Blue Air valorifica un segment neacoperit al pietei, potrivit oficialilor companiei. “Desi nu a fost promovata foarte mult de agentiile de turism din Romania pana acum, Trapani este una dintre cele mai populare destinatii din Sicilia in randul europenilor. Este un port care ofera deschidere catre Insulele Egadi, de aceea suntem increzatori ca aceasta ruta va atrage pasagerii dornici de aventura”, declara Sherif Ussama (foto), director general Blue Air.

Pentru moment, Blue Air opereaza doua zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti - Trapani, in fiecare luni si sambata. In functie de succesul acestei destinatii, frecventa ar putea creste in urmatoarele luni.

Italia este una dintre pietele cheie pentru Blue Air. Compania opereaza momentan zboruri catre 13 orase din Peninsula Italiana.

“Italia este una dintre cele mai populare atractii turistice, de aceea aceasta tara reprezinta una dintre cele mai importante piete a Blue Air”, mai declara Sherif Ussama.

Blue Air opereaza zboruri catre peste 50 de destinatii din Europa si este transportatorul oficial al Postei Romane.

De asemenea, incepand cu 2010, Blue Air ofera bilete catre destinatii in afara Europei, in parteneriat cu Blue Panorama.

In 2009, 1,71 milioane de pasageri au ales sa zboare cu Blue Air, inregistrandu-se o crestere de 54% fata de 2008.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 140 milioane de euro fata de 2008 si estimeaza o crestere de aproximativ 40% pentru 2010.

Zborurile Blue Air sunt in prezent deservite de 14 aeronave: 4 aparate de zbor SAAB 340, dispunand fiecare de o capacitate de cate 33 de locuri si 10 aeronave de tip Boeing (trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si patru aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri).

In 2010, compania isi va extinde operarea cu alte 3 aeronave, 2 aeronave 737 - 800 Next Generation si 1 SAAB 340. In 2008, Blue Air a incheiat un contract cu producatorul Boeing pentru achizitionarea a 5 aeronave 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900) care vor opera exclusiv curse Blue Air.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri