Turistii afectati de inchiderea spatiului in ultimele zile au dat 465 de telefoane la Ministerul Turismului, incepand cu duminica.
"Principalele solicitari ale celor care au apelat la numarul gratuit 0800 868 282 au fost legate de alternativele de transport terestru si rutier precum si oportunitatile de cazare in hotelurile ce ofereau reducere la cazare de 50%. Turistii care au apelat la Telverde au solicitat numele hotelurilor si multi au si apelat la acestea. Au fost si solicitari de la cei blocati pe aeroporturile din afara tarii, fiecare fiind indrumat la reprezentanta turistica din tara respectiva sau la cea mai apropiata reprezentanta turistica", a declarat marti Elena Udrea, ministrul Turismului, scrie NewsIn.

Udrea a mentionat si un caz special, al unui touroperator din Turcia, referitor la 100 de cetateni turci carora le expirase viza Schengen si au ramas blocati la Vama Bors. Udrea a precizat ca acestia, cu ajutorul Ministerului Afacerilor si Intenelor, au fost lasati sa tranziteze Romania.

"Telverde sta la dispozitia turistilor, la fel si comitetul de urgenta din turism", a adaugat ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a dispus duminica formarea unui comitet de urgenta pentru turistii afectati de inchiderea spatiului aerian al mai multor tari din Europa, inclusiv Romania, care pot apela gratuit numarul 0800 868 282 pentru informatii legate de oportunitatile de cazare si transport catre tara de origine.

Membrii comitetului de urgenta au hotarat sa puna la dispozitia turistilor straini aflati in Romania, pana la rezolvarea problemelor de transport spre tarile de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% in orasele din tara noastra cu aeroporturi internationale, precum si informatii despre cursele operate de SNCFR si de principalii operatori romani de transport rutier de persoane in Europa.

Sursa foto: Ministerul Turismului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri