O mare parte din cei 27 de milioane de straini care viziteaza anual Regatul Unit vin pentru Londra
Cum Londra este unul din cele mai vizitate orase din lume, proprietarii de hoteluri si restaurante, asaltati de turisti, au descoperit ca nu trebuie neaparat sa-i multumeasca pe toti. Oricum, vor veni altii maine!

Nu se poate spune ca englezii sunt aroganti. Doar ca li s-a intiparit in minte ideea ca Marea Britanie e cea mai puternica tara din Europa si se comporta ca atare. si desi pretind ca vor in UE, sunt mai degraba in afara ei: si-au pastrat lira sterlina (la un curs de 1,6 euro o lira), si-au mentinut viza de intrare, si-au pastrat monarhia, insula si circulatia pe dreapta. Iar turistii carora nu le plac toate acestea n-au decat sa se duca in alta tara.

Nu-i de mirare ca serviciile lasa de dorit. Daca vi se va intampla sa fiti pur si simplu dati afara din restaurant la ora noua seara (desi localurile se inchid la zece) sau sa descoperiti ca la un hotel de trei stele camerista va ia din greseala prosopul si nu-l mai aduce inapoi, asa cum am patit eu, nu trebuie sa fiti socati. Asa sunt englezii. E o minune daca isi cer scuze. si, paradoxal, cu toate ca serviciile nu sunt extraordinare si totul costa infiorator de mult, milioane de turisti iau cu asalt orasul, indiferent de vreme.

Pentru ca vor sa vada cu ochii lor lucruri ca in filme: o ceremonie de comemorare a eroilor morti in al doilea razboi mondial, la care oficialitatile vin imbracate in costume din secolul XVIII si cu peruci pe cap. Pe regina Elisabeta, iesind de la slujba de la Westminster Abbey, in masina oficiala, un Rolls-Roys visiniu, cu patru locuri in spate si sceptrul regal pe capota. Schimbarea garzii regale la Buckingham Palace, resedinta reginei din timpul saptamanii (week-end-ul il petrece la tara, la Windsor), un adevarat spectacol care are loc in intervalul iulie-martie din doua in doua zile.

Si daca la muzeele de stat, cum sunt National Gallery, British Museum, Tate Gallery, intrarea este gratuita, la muzeele private, de genul Madam Tussaud (Muzeul Figurilor de Ceara), strainii stau la coada si jumatate de ora ca sa dea 16 lire pe un bilet. Bineinteles, pentru aceasta suma au privilegiul de a se fotografia cu Lady Di sau cu oricine altcineva doresc. Tot 16 lire costa si o plimbare de jumatate de ora cu London Eye, roata mare de pe Tamisa. La Tower of London biletul este ceva mai ieftin, doar 14 lire, ca sa vedeti colectia de bijuterii a Coroanei. Caci am uitat sa va spun: la muzeele Coroanei intrarea nu e gratuita. Biletul la Castelul Windsor, aflat la jumatate de ora de mers cu masina de Londra, langa Eton, costa tot vreo 14 lire, bani pentru care veti vedea o aripa veche - restaurata si impecabil intretinuta, ca de altfel toate monumentele si cladirile din Londra dar si o parte din aripa actualmente folosita de regina.

Cam la fel costa si intrarea in partea care se viziteaza din Buckingham Palace. Insa toate acestea le puteti vedea cel mai bine din autobuzele rosii etajate care fac turul orasului: un bilet costa 10 lire si este valabil 24 de ore, timp in care puteti urca si cobori din autobuz de cate ori vreti. Pentru amatoarele de cumparaturi, mare atentie: o zona buna de shopping este Regent Street-Oxford Street, dar in week-end magazinele sunt supraaglomerate si practic devastate de clienti. Dar nu conteaza cat de scumpe sunt magazinele: mai bine un portofel gol si cateva pungi pline de cumparaturi.

Ofertele agentiilor

Atlantic Tour city-break 625 euro/pers./trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Courthouse Kempinski***** si bilet de avion CSA; 450 euro/pers./trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Holiday Inn Regents Park si bilet de avion CSA.
Accent Travel city-break 499 euro/pers./trei nopti cazare cu mic dejun la hotel Blooms Town House**** si bilet de avion cu Tarom. Tariful nu include taxa de viza (10 euro) si taxele de aeroport.
Marshal Turism Craciun la Londra (23-27.12) - 339 euro/pers./patru nopti cazare cu mic dejun la hotel Regent Palace***, bilet de avion CSA. Optional: croaziera pe Tamisa (13,3 euro), vizita la Castelul Windsor si la Hampton Court (56,5 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri