Agentiile de turism membre ale patronatului ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) spun ca nu vor mari tarifele pentru vacantele sezonului 2010, in pofida majorarii TVA cu 5%, potrivit unui comunicat emis de asociatie.
"Desi taxa pe valoare adaugata se va mari cu 5 procente, ajungand la 24% de la 1 iulie, agentiile de turism membre ANAT vor face eforturi sustinute de a proteja tarifele practicate de influenta majorarii TVA, pentru a se adapta puterii de cumparare a turistilor aflata, din pacate, intr-o continua scadere. In contextul crizei, peste care s-au suprapus masurile de austeritate, agentiile de turism membre ANAT anunta ca nu vor majora tarifele pentru vacantele sezonului 2010", se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, in pofida situatiei dificile cu care se confrunta Romania in aceasta perioada, romanii doresc in continuare sa calatoreasca, dar nu mai au aceeasi putere de cumparare.

"Decizia este una fireasca in contextul in care ne confruntam cu o scadere accentuata a vanzarilor din lunile mai - iunie pe anumite destinatii, fata de aceeasi perioada a anului precedent, cuprinse intre 20-40%, generata de masurile de austeritate adoptate", mai informeaza comunicatul.

In prezent, se desfasoara programul "Zile gratuite de vacanta", prin care turistii care platesc 3 sau 5 nopti de cazare primesc una sau doua nopti gratuit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri