Francezii de la Cronos Technologies vor oferi asistenta tehnica Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) la realizarea primului avion supersonic romanesc, ce va lansa in 2012 racheta Haas II, pentru competitia americana de astronautica Google Lunar X Prize.
Compania franceza din domeniul tehnologiilor mobile si al consultantei IT va realiza aplicatii iPhone si iPad, va oferi asistenta tehnica pentru realizarea unor aplicatii multimedia pentru ARCA.

Cronos Technologies are sediul la Paris si este specializata atat in dezvoltarea de aplicatii pe tehnologii mobile cat si in dezvoltarea aplicatiilor industriale pe tehnologii suport IBM.

In 2008 a fost lansata filiala din Romania a companiei, in cadrul careia sunt dezvoltate aplicatiile mobile ( iPhone, iPad, iPod, Android, BlackBerry RIM) precum si aplicatii server side, iar la mijlocul anului 2010 a fost deschis si un birou comercial in Tokyo.

ARCA doreste sa castige competitia Google Lunar X Prize si sa lanseze in cosmos prima racheta romaneasca, capabila sa transporte un cosmonaut.

Avionul E - 111, fabricat la Valcea, va avea capacitatea de zbor supersonic cu viteze de Mach 1,5 la altitudini de 16.000 metri, in cazul transportului rachetei Haas II, iar in cazul folosirii ca platforma de dezvoltare a tehnologiilor pentru turismul spatial, va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 metri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri