3 / 4

Criza financiara din SUA, motiv pentru o scadere reala a puterii de cumparare a romanilor?

Criza financiara din Statele Unite ar putea genera scaderi semnificative pe piata de cosmetice din intreaga lume, crede Monica Tatoiu.

“In topul primelor cinci mari companii de cosmetice listate la bursa, pierderile au fost de 20-30% la finele lunii iunie. Dupa actuala criza procentele se vor fi marit relevant”.

Cu toate acestea, Tatoiu considera ca recesiunea din SUA nu este una pe termen lung, marcand trecerea catre o noua etapa caracterizata prin concentrarea capitalului, diminuarea concurentei intre competitorii care ofereau pe piata produse si servicii similare ca pret si calitate.

“Dupa alegerile din noiembrie peste ocean se va instaura din nou echilibrul, pretul energiei situandu-se sub nivelul anului 2008, costurile diminuindu-se vor genera procente de crestere a profitului imbucuratoare pentru noii actionari. Costurile vor creste doar pentru contribuabil si consumatorul final, care vor prelua pe termen lung valul efectului acestei consolidari”, a precizat directorul general Oriflame Romania.

Pe de alta parte, Niculae Olteanu afirma ca recesiunea din Statele Unite ar putea afecta puterea de cumparare a romanilor, in principal din cauza devalorizarii monedei nationale, restrangerii sectorului de constructii si reducerii consumului populatiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri