3 / 4

Piata romaneasca de factoring - 1,6 mld. euro in 2008

Piata de factoring din Romania va fi de 1,6 miliarde euro in acest an, in crestere cu aproape 44% fata de anul trecut, pentru ca in 2009, volumul tranzactiilor din sector sa ajunga la 2 miliarde euro, a declarat Bogdan Rosu.

"Conform datelor furnizate de institutiile din domeniu si de IFG, cifra de afaceri a intregii piete in anul acesta este estimata la 1,6 miliarde de euro, dar ar putea ajunge si la 1,7 miliarde euro", a spus Rosu.

El a adaugat ca aproape trei sferturi din piata este dominata de serviciile bancare de factoring.

Potrivit datelor din 2007, Romania acupa ultimul loc in regiune in functie de volumul tranzactiilor de factoring raportat la produsul intern brut (PIB).

Astfel, anul trecut volumul tranzactiilor de factoring a ajuns in Romania la 1,09% din PIB, in rimp ce Bulgaria a inregistrat un nivel de 1,21% din PIB.
"Ca potential, suntem insa comparabili cu Polonia, unde volumul tranzactiilor a ajuns la 3,27% din PIB, deci mai este loc de crestere", a spus managerul de investitii al North Bridge pentru Romania, Ovidiu Morariu.

Next Capital Factoring estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de 20 milioane euro, pentru ca in 2009, afacerile sa avanseze cu 70-80%. Pentru 2010, reprezentantii companiei mizeaza pe o crestere a afacerilor de 50%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri