3 / 4

Un nou motiv de incertitudine la Bursa

Caderea guvernului Boc 2 va aduce o stare de incertitudine la Bursa de Valori Bucuresti.

Specialistii consultati de Wall-Street spun ca investitorii vor intra in expectativa, lucru ce se va vedea in lichiditate scazuta si evolutii nehotarate ale cotatiilor. Mai mult, ei se feresc sa faca estimari privind evolutia viitoare, pentru ca actualul context are foarte multe necunoscute.

“Orice e posibil acum”, spune Adi Lupsan, director adjunct la Intercapital Invest.

In incercarea de a face estimari privind evolutiile viitoare, trebuie tinut cont si de faptul ca pietele externe au evoluat pozitiv in ultima perioada, in timp ce BVB a avut mai multe zile de scaderi.

“Chiar daca avem un context politic instabil, exista posibilitatea sa vedem reveniri ale Bursei, in incercarea de a recupera decalajul fata de pietele straine. Informatia caderii guvernului actual era deja incorporata in pret”, explica Lupsan.

Inainte de votarea motiunii, Bursa a avut o evolutie incerta, cu lichiditate slaba si scaderi generalizate.

“Initial, a aparut informatia ca guvernul nu s-a aratat favorabil legii de modificare a pragului la SIF-uri, si acestea au scazut. Dar imediat dupa stirea ca motiunea a trecut, bursa a inceput sa creasca si cred ca motivele au legatura cu demiterea guvernului. Probabil si din speranta ca aceasta criza a coalitiei s-a incheiat si va veni un alt guvern care ar putea fi mai flexibil in privinta legii societatilor de investitii financiare”, spune Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani.

In opinia sa, este o chestiune de nuanta, pentru ca inca exista o criza economica si la nivelul guvernarii planeaza incertitudinea.

Mai mult, evolutiile vor fi in continuare corelate cu pietele internationale si orice scadere de afara va genera pierderi si la BVB.

“Este foarte greu sa estimez ce se intampla, pentru ca sunt multe necunoscute si fiecare are ipoteza sa. Cu siguranta, vom vedea lichiditate scazuta, pentru ca nimeni nu este convins de ce va urma”, a mai spus Murgoci.

Cititi mai multe in Bursa, intre caderea guvernului si prelungirea sedintei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri